Politică

Terheș no. 4. Episcopia de Oradea l-a „eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale”

Părintele Cristian Terheş a fost eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale în urma liberei alegeri de a se implica în politică, anunţă marţi Biroul de presă al Episcopiei Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Episcopiei Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea se precizează că, potrivit „Dreptului Canonic al Bisericilor Orientale, clericii ‘nu vor lua parte activă în partidele politice’, drept urmare, Episcopia a decis ca părintele Cristian Terheş să fie eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale”.

„Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea se delimitează de orice afirmaţie cu caracter politic atât ale părintelui Cristian, cât şi a oricui altcuiva. Opţiunea politică a părintelui nu reprezintă poziţia oficială a Episcopiei noastre, ea fiind rezultatul manifestării libertăţii personale a părintelui. Fidelă Evangheliei iubirii lui Cristos pentru toţi oamenii, Biserica Greco-Catolică din România promovează în mod permanent pacea, dialogul şi buna înţelegere între oameni de credinţe şi opinii diferite”, se precizează în comunicatul episcopiei.

Cristian Terheş, care ocupă locul 4 pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, a declarat marţi că această poziţie reprezintă o oportunitate specială pentru el, dar şi pentru români.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.