Social

Urmează a doua etapă de înscriere pentru clasa pregătitoare

Lista copiilor înscriși la școală pentru anul școlar 2019-2020 va fi afișată în decursul zilei de joi, iar în data de 2 aprilie va începe a doua sesiune de înscrieri.

Ministerul anunţă că lista copiilor înscrişi la clasa pregătitoare în această etapă, dar şi numărul locurilor rămase libere, vor fi afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-urile acestora, respectiv ale inspectoratelor şcolare judeţene în descursul zilei de vineri, 29 martie.

Între 2 și 8 aprilie copiii care nu au fost înscriși sau care nu au participat în prima etapă, pot veni cu părinţii să depună cererile completate (din nou), în funcție de locurile disponibile. Listele finale cu toţi copiii înscrişi la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2019-2020 vor fi afișate în data de 11 aprilie.

Potrivit situaţiei privind înscrierile publicată luni de Ministerul Educaţiei, până în 22 martie au fost înregistrate în judeţul Alba 2.472 de cereri, din care 2.231 pentru copii cu vârsta de 6 ani împliniţi până la 31 august 2019 şi 241 pentru copii cu vârsta de 6 ani împliniţi în perioada septembrie – decembrie 2019.

Lista copiilor înscrişi după prima etapă şi locurile libere vor fi făcute publice vineri, 29 martie.

În Planul de şcolarizare pentru clasa pregătitoare, an şcolar 2019-2020, în judeţul Alba, sunt 151,9 clase disponibile, cu un număr total de 2.905 locuri. Ministerul a precizat însă că toţi copiii care îndeplinesc condiţiile vor fi înscrişi în clasele pregătitoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.