Sănătate

Javier Bardem regretă că nu a mai primit propuneri de filme în Spania

A obţinut un Oscar şi un premiu de interpretare la Cannes şi este solicitat peste tot în lume, însă actorul Javier Bardem regretă că nu a mai primit propuneri de filme în Spania, a declarat el pentru AFP, în marja Festivalul Filmului spaniol de la Nantes.

„Eu lucrez mai puţin în Spania decât mi-ar plăcea. Nu primesc proiecte, deoarece oamenii cred încă că eu trăiesc în străinătate, sau că sunt plătit cu sume exorbitante, însă nu aceasta este realitatea”, a declarat actorul spaniol la festivalul care îi aduce un omagiu şi unde Bardem prezintă mai multe filme până miercuri.

„Dacă există un film unde sunt bani, încerc să fiu plătit pentru el, iar dacă nu, voi găsi o altă formulă”, a adăugat actorul, care trăieşte la periferia Madridului împreună cu soţia Penelope Cruz şi cei doi copii ai lor.

„Mă adaptez”, declară actorul de 50 de ani, care joacă în prezent atât în filme de autor europene dar şi în blockbustere hollywoodiene, precum „Piraţii din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar” (2017).

Actorul, care şi-a început cariera în Spania în anii ’90, cu regizorii Bigas Luna şi Pedro Almodovar, joacă în prezent în pelicula americană „Dune” de Denis Villeneuve, a doua adaptare a romanului omonim, după cea a lui David Lynch, ale cărei filmări au început în martie.

El a jucat de asemenea la sfârşitul anului 2018-începutul anului 2019 în noul film al realizatoarei britanice Sally Potter („The Party”), o dramă cu Elle Fanning şi Salma Hayek. „Este o provocare, pentru că este o poveste complexă”, a spus el. „Să vorbesc însă despre filmele care se toarnă este dificil”, a mai spus el.

Actorul – recompensat în 2008 cu un premiu Oscar pentru cel mai bun rol secundar masculin pentru „No Country for Old Men”, şi în 2010 cu premiul de interpretare la Cannes pentru “Biutiful” – recunoaşte că există un “aspect romantic în a sta în faţa marelui ecran”, dar nu exclude să joace într-un film Netflix.

„Platforme precum Amazon şi Netflix produc filme pe care studiourile refuză să le producă”, a spus el. „Roma (de Alfonso Cuaron) este cel mai emblematic caz, sau ultimul film al lui Scorsese (The Irishman)”, a mai spus el.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.