Educație

Sesiune dedicată studenților economiști și elevilor de la colegii de profil

Zeci de studenţi de la mai multe universităţi din ţară, precum şi din Republica Moldova, Polonia, Italia şi Malaezia, dar şi liceeni au participat vineri, la Alba Iulia, la cea de-a XIX-a Sesiune anuală de comunicări ştiinţifice a studenţilor „In Extenso”.

Sesiunea ştiinţifică, organizată de Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, secondată de Facultatea de Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei din Chişinău, s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni – Administrarea Afacerilor-Marketing (licenţă), Business English, Finanţe-Contabilitate, Elevii în parteneriat cu Universitatea, Ştiinţe economice (masteranzi), Ştiinţe economice (doctoranzi).

Manifestarea ştiinţifică studenţească a avut şi o componentă internaţională, prin participarea unor studenţi Erasmus+ şi studenţi internaţionali, dar şi prin prezenţa unor cadre didactice de la Academia de Studii Economice a Moldovei şi de la universităţi partenere din Polonia (universităţile din Piła şi Poznan),

Au fost susţinute lucrări – cele mai bune fiind premiate – de către un număr de 70 de participanţi, studenţi de la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Bogdan Vodă” din Cluj-Napoca şi Academia de Studii Economice a Moldovei, studenţii Erasmus+ şi internaţionali ai universităţilor participante, provenind din Italia şi Malaezia. Lor li s-au alăturat elevi de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” din Hunedoara, Liceul Tehnologic din Sebeş şi Liceul Tehnologic din Ocna Mureş.

În deschiderea manifestării au fost decernate diplome de excelenţă în cercetarea ştiinţifică studenţească beneficiarilor de bursă de performanţă în cercetarea ştiinţifică acordată de Universitatea „1 Decembrie 1918”, în perioada iulie – decembrie 2018. De asemenea a avut loc şi „Gala studentului economist”, în cadrul căreia au fost premiaţi studenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice din Alba Iulia care, în cursul ultimului an, s-au remarcat prin rezultatele obţinute în cadrul unor concursuri sau manifestări ştiinţifice.

Lucrările reprezentative ale manifestării vor fi publicate în revista „In Extenso”, în format electronic, potrivit organizatorilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.