Politică

USR spune că actuala putere polirică a „răstignit Justiția” în Săptămâna Patimilor

Afișul USR (detaliu) care acuză modificarea Codului penal în favoarea șefului PSD, Liviu Dragnea

Credința este adesea folosită în discursurile politicienilor pentru a sensibiliza electoratul preponderent credincios, afirmă Uniunea Salvați România (USR), adăugând că actuala colaiție de la guvernare folosește religia pentru a „manipula electoratul conservator”.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității vineri de USR, „coaliția de guvernare formată din PSD-Alde folosește cel mai frecvent termeni precum: ‘credință’, ‘biserică’ sau ‘ortodoxie’ cu scopul de a manipula electoratul conservator din țară. Proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea prin care vrea să ofere cadou 600.000 de hectare de pădure Bisericii, demonstrează cum PSD se folosește de biserică în scopuri electorale”.

Reprezentanții USR spun că, de fapt, PSD demonstrează că nu mai are „nimic sfânt” tocmai în Săptămâna Patimilor, săptămâna care precede învierea lui Cristos.

„Însă, în miercurea din Săptămâna Patimilor, PSD a arătat că nu mai are nimic sfânt, că respectul pentru învățăturile creștine este călcat în picioare și că dreptatea a fost răstignită în cel mai barbar mod. Concret, majoritatea parlamentară formată din PSD, ALDE și UDMR a votat Codurile Penale pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de pușcărie. Una dintre cele mai importante modificări din Coduri este reducerea termenelor de prescripție, care echivalează cu o amnistie mascată. Mai mult, scapă de răspundere pentru ce a făcut și va putea să fure în continuare și să rămână cu toți banii! Codurile Penale au fost adoptate cu 181 de voturi, iar deputatul PSD de Alba, Dîrzu Ioan, a fost unul dintre parlamentarii care au votat pentru adoptarea acestora, în timp ce colegul său, deputatul Daniel Breaz, a fost absent de la serviciu. Parlamentarii USR ( Partidul Uniunea Salvați România) și cei de la PNL au fost singurii care au votat împotrivă. Oamenii nu vor uita că în Săptămâna Patimilor hoția a câștigat în Parlament”, se mai arată în comincatul de presă.

În încheiere comunicatul de presă precizează că „parlamentarii absentează în mod repetat de la serviciu. Spre exemplu, la ședința Camerei Deputaților în timpul căreia s-au adoptat Codurile Penale, doar USR i-a avut prezenți pe toți cei 27 de deputați, demonstrând încă o dată că USR este singurul partid care își respectă alegătorii”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.