Social

Femei la volan. Cum a fost la Women Rally 2019

Campionatul Național Women Rally 2019, a debutat sâmbătă la Alba Iulia aliniind la start 37 de mașini și 53 de șoferițe din toată țara.

Acestea au luat startul festiv la ora 10.30, pe strada Militari din incinta cetății. Concursul se desfășoară de-a lungul a două manșe, pe un traseu special amenajat, în formatul superspecialelor de raliu.

Pentru a facilita primul pas către automobilism și pentru a încuraja femeile să își dezvolte pasiunea pentru viteză într-un mediu organizat, participantele au luat startul cu mașinile personale, iar testele cronometrate de îndemânare au fost completate de discuții pe tema conducerii defensive și de momente de socializare cu prietenii și familiile.

Cele mai rapide concurente au fost premiate sâmbătă seara la Museikon, unde a avut loc dineul oficial. Seara, invitații au participat la un tur privat al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, apoi au urmat o serie de momente surpriză alături de partenerii Women Rally.

„Pe la doi ani am rupt volanul Oltcitului lui tata”

Mesagerul de Alba a încercat să afle cum se poate naște pasiunea automobilismului în rândurile sexului frumos. Drept pentru care a vorbit cu una dintre concurente, Cosmina Măcicășan, care a încercat să explice cum a dobândit această pasiune.

„Pasiunea pentru mașini o am de când eram mică, dar aceasta a devenit mai accentuată cam de vreo 4 ani. Îmi amintesc că pe la doi ani am reusit să rup volanul Oltcitului lui tata, din cauză că mă tot jucam în mașină și trăgeam de el. Acum, pentru că eu conduc destul de mult, am acumulat experiența necesară pentru a fi stăpână pe mine și pe mașină, chiar și în condiții extreme”, spune Cosmina.

În ceea ce privește experiența din weekend, Cosmina spune că „prima etapă a Campionatului Național Women Rally 2019 de la Alba Iulia a fost una plină de emoții și adrenalină. Aceasta s-a desfășurat în conformitate cu prevederile Federației Române de Automobilism Sportiv, iar la start s-au aliniat 40 de automobile. Concursul a avut două manșe. Fiecare manșă a constat în parcurgerea de două ori a traseului special amenajat. În prima manșă, înainte de start, fiecare concurentă a facut o tură necronometrată de recunoaștere a traseului. Clasamentul final a fost făcut pe 3 grupe, în funcție de capacitatea cilindrică a mașinilor”.

Cosmina a fost convinsă să participe la aceast concurs știind că banii astfel adunați se vor duce spre cei în nevoie. „Din banii stransi din taxa de inscriere, organizatoarea Laura Savu o sa cumpere pentru niste copii din zone defavorizate toate cele necesare pentru o igiena orala completa (ea este medic stomatolog) si o sa le faca si un instructaj despre asta”.

„Îmi place să testez cât mai multe mașini. În ultimii 3 ani am tot fost la test-drive-uri, iar acum am decis să încerc și limitele mașinii mele într-un concurs”, a mai spus Cosmina Măcicășan pentru Mesagerul de Alba.

Clasament general

 1. Ioana Petrișor – Peugeot 106 – 3:30:880
 2. Corina Fazacaș – Ford Ka – 3:35:343
 3. Angela Sautea – Opel Corsa – 3:38:109
 4. Mihaela Ciucă – BMW 325 Coupe – 3:39:901
 5. Bianca Matica – Citroen DS4 – 3:42:747
 6. Izabella Gavrilă – Mitsubishi Lancer – 3:43:453
 7. Mirela Bejnariu – Honda Civic – 3:43:520
 8. Cristiana Danci – Skoda Fabia – 3:44:240
 9. Andrada Munteanu – Opel Astra – 3:45:669
 10. Cristina Tot – Skoda Octavia – 3:46:092
 11. Oana Irofti – Peugeot RCZ – 3:46:382
 12. Sorana Duna – Mercedes Benz E220 CDI – 3:48:405
 13. Camelia Văcariu – Volkswagen Polo – 3:48:973
 14. Alexa Vîlcan – Mitsubishi ASX – 3:52:423
 15. Cosmina Măcicășan – Opel Astra – 3:54:345

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.