Social

Final de festival. „Flori pentru Blaga”: moment solemn la statuia poetului din Lancrăm

Cea de-a 39-a ediție a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș a luat sfârșit duminică, prin momentul solemn organizat la statuia poetului din Lancrăm.

Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a prezentat un sumar al activităților desfășurate pe parcursul festivalului, momentele solemne fiind însoțite de evocările realizate de invitații festivalului: Eugeniu Nistor, Ion Mărgineanu sau Zenovie Cârlugea și de recitalurile susținute de elevii Liceului Tehnologic Sebeș și de micuțul Andrei Albu din Lancrăm.

Emoția momentului a fost dublată de prezența Feliciei Cornelia Bugnariu și a lui Alexandru Bugnariu, nepoata, respectiv strănepotul marelui poet și filosof născut la Lancrăm care au onorat cu prezența și ediția din acest an a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș.

Ultima zi a festivalului s-a încheiat printr-un spectacol extraordinar, la care au fost invitați maestrul Gheorghe Zamfir, soprana Rodica Gabriela Anghelescu, naistul și dirijorul Alexandru Pal și Orchestra Cazanoi.

Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Consiliul Județean Alba, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.