Administrație

Nemulțumiri la penitenciar. Neplata orelor suplimentare şi lipsa de personal, reclamate de angajați

Penitenciarul din Aiud (foto: Administraţia Naţională a penitenciarelor)

Peste o sută de angajaţi de la penitenciarele Aiud, Codlea, Deva şi Craiova au protestat, luni, în faţa închisorii din Aiud, reclamând, în principal, neplata orelor suplimentare şi deficitul de personal.

Protestatarii, din care unii dotaţi cu vuvuzele, au scandat: „Jos, jos, jos guvernul mincinos” şi au afişat pancarte cu mesajele: „Legea trebuie aplicată, Stop discriminării” şi „Merităm condiţii de muncă decente în penitenciare”.

Lucrătorii din penitenciare solicită plata muncii suplimentare, în condiţiile în care, susţin protestatarii, din cauza numărului insuficient de personal nu este posibil ca aceasta să fie compensată cu timp liber corespunzător. Ei au solicitat, de asemenea, ocuparea locurilor vacante. O altă cerinţă este adoptarea Statutului poliţistului de penitenciare.

Angajaţii din penitenciarele Aiud şi Rahova au organizat, luni, mitinguri de protest în faţa celor două închisori, nemulţumiţi de regimul de muncă la care sunt supuşi, au anunţat Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) şi Federaţia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP).
Cele două organizaţii sindicale, care reunesc 9.000 de persoane din totalul de 13.000 de salariaţi din sistemul penitenciar, au adoptat un calendar de proteste potrivit căruia în zilele de luni, miercuri şi vineri vor avea loc mitinguri în penitenciarele din ţară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.