Politică

Rareș Bogdan laudă Alba Iulia. Ce alte orașe i-au mai atras atenția

Rareș Bogdan, la Alba Iulia cu ocazia sărbătorii Centenarului

Candidatul PNL la alegerile europarlamentare, Rareş Bogdan, a declarat, joi, că trei oraşe din ţară au fost ridicate din praful istoriei de administratori liberali: Oradea, Alba Iulia şi Sibiu.

„Am o apreciere extraordinară pentru Oradea, din multiple motive, şi istorice, şi de realizări. Pentru că după ce am văzut, alături de preşedintele Ludovic Orban, 33 dintre judeţele României în această campanie, urmând să trecem prin toate până la sfârşitul ei, vă pot spune că Oradea poate fi dată, cu adevărat, ca exemplu datorită administraţiei liberale de aici”, a spus, într-o conferinţă de presă, Rareş Bogdan.

El a evidenţiat atragerea celor peste 500 de milioane de euro din fonduri europene, modul în care s-au reabilitat Cetatea şi Centrul istoric şi modalitatea în care s-au atras investiţii.

„Este absolut un exemplu de succes. Şi mă bucur pentru că sunt trei oraşe în România care au fost, pur şi simplu, ridicate din praf, din cenuşa istoriei, de trei administratori liberali: Ilie Bolojan la Oradea, Mircea Hava la Alba Iulia şi Klaus Iohannis la Sibiu. Cele trei oraşe, acum 15 ani, erau pur şi simplu în praful istoriei”, a spus candidatul PNL.

El a mărturisit că a vorbit atât de mult în această campanie electorală despre Oradea încât „lumea ar putea crede că s-a născut orădean”.

„Nu sunt de aici, dar am o legătură specială pentru că mama mea a făcut primii ani de Filologie aici, după care s-a transferat la Cluj. Eu, ca jurnalist, nu am avut acces, decât din spatele televizorului şi discutând cu reporteri de multe ori, să văd realitatea unor judeţe sau oraşe din România. Din păcate, deşi românii sunt toţi la fel – şi bihorenii, şi teleormănenii sau giurgiuvenii ca şi cetăţeni – unii sunt conduşi foarte bine de administratori destoinici, iar alţii sunt ţinuţi în sărăcie. Vă invit să treceţi prin Mehedinţi, prin Giurgiu, Brăila, prin Buzău sau Olt pentru a vedea cum nu trebuie să se facă administraţie. De aceea mă bucur că acum am şi ajuns la Oradea”, a conchis Rareş Bogdan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.