Administrație

Repetiţie generală cu forţele implicate în asigurarea securităţii Papei Francisc la Blaj

Forţele de ordine implicate în asigurarea securităţii necesare în cadrul vizitei Papei Francisc la Blaj din data de 2 iunie au participat vineri la o simulare, la eveniment fiind prezent şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Potrivit primarului municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a fost „o simulare cu oamenii care răspund” de întreaga organizare şi securitate.

„Au fost foarte mulţumiţi. Am avut o întâlnire cu reprezentanţii tuturor instituţiilor implicate”, a declarat edilul.

Au fost reprezentate toate structurile implicate – Serviciul de Protecţie şi Pază, Poliţie, Jandarmerie, Pompieri etc.

În cadrul simulării a fost cuprins inclusiv zborul elicopterului care îl va aduce, în dimineaţa de 2 iunie, pe Suveranul Pontif la Blaj de pe aeroportul din Sibiu.

Autorităţile din Blaj se așteaptă ca peste 60.000 de pelerini să ajungă în 2 iunie în micul oraş, de numai 20.000 de locuitori.

„Am aproximat peste 60.000, din care 50.000 intră pe Câmpia Libertăţii, unde vor fi amplasate 4.200 de scaune, iar restul în Piaţa 1848. Aceştia din urmă vor putea urmări pe un ecran uriaş desfăşurarea ceremoniei de beatificare a episcopilor martiri de pe Câmpia Libertăţii”, a declarat primarul Rotar.

Edilul a spus că este „o provocare” pentru un oraş de numai 20.000 de locuitori organizarea unui asemenea eveniment istoric, dar s-a declarat convins că acesta va fi unul „foarte reuşit”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.