Politică

PSD Alba acuză lipsa de „informare corectă” a alegătorii privind „dreptul de vot”

PSD Alba a decoperit mai multe nereguli în procesul de votare din județ, începând cu „lipsa de informare corectă a alegătorilor” privind dreptul de vot.

„Partidul Social Democrat Alba a făcut sesizări la Biroul Electoral Judeţean după ce operatori de calculator din secţiile de votare nu au informat alegătorii că pot opta, în cazul exercitării dreptului de vot, atât la alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendumul naţional sau doar pentru unul dintre aceste scrutine, aşa cum sunt obligaţi potrivit legii”, se arată într-un cpomunicat de presă dat publicității duminică dipă-amiaza.

„Astfel de cazuri au fost înregistrate în comunele Ciugud, Săsciori şi în oraşul Ocna Mureş. Operatorii de calculator sunt obligaţi să respecte prevederile referitoare la informarea alegătorului privind dreptul de opţiune pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele. De asemenea, Partidul Social Democrat Alba a sesizat Biroul Electoral Judeţean că ştampila de control pe buletinele de vot destinate referendumului naţional a fost aplicată greşit de către preşedinţii a două secţii de votare din Zlatna şi Lancrăm”, se mai plâng social-democrații.

„Ştampila de control a fost aplicată pe prima pagină a buletinelor (pagina de titlu) în condiţiile în care aceasta, potrivit legii, se pune pe ultima pagină. Pe unele buletine, prin transparenţă, ştampila s-a imprimat şi pe căsuţele destinate răspunsurilor DA sau NU. Tot în cursul zilei de astăzi, Partidul Social Democrat Alba a sesizat BEJ după ce, aproape de secţiile de votare au fost păstrate afişele electorale cu candidaţii PNL, USR-PLUS, PMP şi ai altor partide. Astfel de cazuri sunt înregistrate la Bistra, Lupşa, Livezile şi Meteş, iar afişele se află la mai puţin de 500 de metri de secţiile de votare”, mai acuză PSD Alba.

Algerile europarlamentare și referendumul sunt organizate de guvernul constituit de alianța PSD – Alde, căruia îi revine și responsabilitatea asigurării corectitudinii procesului electoral.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.