Administrație

2,8 mil. lei pentru reabilitarea şi dotarea unei creşe, în Blaj

Aproape 2,8 milioane de lei vor fi investiţi în reabilitarea şi dotarea unei creşe în municipiul Blaj, care va funcţiona într-un spaţiu în care anterior a fost o grădiniţă, care a fost mutată, recent, într-o altă clădire.

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu, au semnat marţi, la Alba Iulia, contractul pentru proiectul „Extindere, reabilitare şi dotare Creşă la nivelul Municipiului Blaj”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Valoarea totală a investiţiei este de aproape 2,8 milioane de lei, din care cheltuieli eligibile peste 2,7 milioane de lei. Perioada de implementare este de 25 de luni, respectiv mai 2019 – 31 mai 2021.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă schimbarea destinaţiei unei clădiri din grădiniţă în creşă prin lucrări de extindere, reabilitare şi dotarea adecvată necesităţilor învăţământului antepreşcolar în vederea creşterii accesului, calităţii şi atractivităţii educaţiei pentru copiii din Blaj.

Se va urmări, printre altele, adaptarea corespunzătoare a clădirii în care va funcţiona creşa în vederea asigurării accesibilităţii şi mobilităţii persoanelor cu dizabilităţi prin realizare rampă de acces, montare bare de sprijin, achiziţionarea unui număr de zece plăcuţe Braille.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.