Social

Nouă ecrane uriaşe vor fi montate la Blaj pentru vizita Papei Francisc

Opt ecrane de mari dimensiuni vor fi amplasate pe Câmpia Libertăţii şi unul în Piaţa 1848 astfel încât pelerinii prezenţi duminică la Blaj să poată urmări în cele mai bune condiţii ceremonia de beatificare a şapte episcopi martiri, prezidată de către Papa Francisc.

„Pentru ca fiecare pelerin să poată urmări în condiţii foarte bune programul cultural-religios, organizat în intervalul orar 08,00-10,15, precum şi Sfânta Liturghie de la ora 11,00, pe Câmpia Libertăţii vor fi montate opt ecrane de mari dimensiuni. Cei care nu au invitaţii la acest eveniment, vor putea urmări toate aceste momente pe un ecran instalat în Piaţa 1848, la intersecţia cu strada Astra”, a transmis, marţi, Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică

Potrivit Biroului de comunicare, pentru asigurarea confortului pelerinilor, pe Câmpia Libertăţii vor exista puncte de prim-ajutor şi toalete ecologice.

Cei interesaţi de cărţi, obiecte religioase, suveniruri, le vor putea achiziţiona de la standul editurilor autorizate pentru acest eveniment, care vor fi amplasate în Piaţa 1848 şi în zona punctelor de acces de pe Câmpia Libertăţii.

Pelerinii vor avea la dispoziţie o zonă de alimentaţie publică amenajată în Parcul „Avram Iancu”. Se vor comercializa doar produse alimentare, apă şi băuturi răcoritoare. Duminică, în municipiul Blaj, va fi interzis consumul băuturilor alcoolice, precum şi comercializarea acestora, în zona centrală a municipiului Blaj şi în toate locaţiile vizate de vizita Papei Francisc.

Aproximativ 600 de voluntari vor fi prezenţi duminică la Blaj. Îmbrăcaţi cu tricouri personalizate, ei vor fi uşor de identificat de către pelerinii care vor avea nevoie de ajutorul lor. Pe Câmpia Libertăţii, voluntarii, care vor forma un cordon pentru delimitarea zonelor, îi vor îndruma pe pelerini în sectoarele în care sunt repartizaţi conform invitaţiilor primite. Aceştia vor fi prezenţi şi în alte zone ale oraşului, precum puncte de informare, în parcări sau puncte de alimentaţie publică.

Comitetul de organizare a vizitei Papei Francisc a revenit marţi şi cu alte recomandări pentru pelerinii şi locuitorii Blajului, mai exact au fost reamintite restricţiile rutiere, locurile unde vor fi amenajate parcările speciale, în ce condiţii este permis accesul, inclusiv vestimentar, pe Câmpia Libertăţii.

Punctul culminant al ceremoniilor la care va participa Papa Francisc în cadrul vizitei pe care o va efectua în România este slujba de beatificare a celor şapte episcopi greco-catolici martiri, oficiată pe Câmpia Libertăţii din Blaj, în ultima zi a prezenţei acestuia în ţara noastră, în 2 iunie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.