Economie

Demers diplomatic al Familiei Regale la Star Assembly Sebeș

Familia Regală a vizitat luni compania Star Assembly din Sebeş, producător de cutii de viteze automate pentru autoturismele Mercedes-Benz, Custodele Coroanei, Margareta, şi Principele Radu arătându-se interesaţi de tehnologiile utilizate pe liniile de producţie ale fabricii.

Majestatea Sa Margareta a apreciat importanţa acestei companii pentru economia locală, pentru ocuparea şi pregătirea forţei de muncă din zonă, dar şi implicarea acesteia în diverse proiecte sociale şi educative.

„Ce m-a impresionat foarte mult este că au forţă de muncă din România şi toată lumea ştie exact ce trebuie făcut şi toată lumea face parte dintr-o echipă. Este un exemplu pentru România, sunt foarte, foarte mândră de ceea ce am văzut astăzi. (…) E mare lucru pentru România că avem o astfel de firmă aici, care s-a implicat (…) şi a format oamenii atât de bine. Evident că au un produs strălucit. E o mare speranţă pentru ţara noastră şi sper că vor fi mai multe firme care se vor stabili aici (în România – nota red.)”, a spus Custodele Coroanei, la finalul vizitei.

La rândul său, Principele Radu a apreciat înalta calificare a personalului şi faptul că acesta este tratat ca o parte a unei familii. Totodată, Alteţa Sa a menţionat implicarea companiei în proiectele educative şi sociale.

„Implicarea lor în viaţa oamenilor are şi un aspect educativ: sunt grădiniţe, şcoli, unităţi medicale ajutate de ei. E un exemplu bun pentru viitor, fiindcă într-o comunitate nu poţi lăsa totul numai pe seama autorităţilor”, a afirmat Principele Radu.

După o prezentare a companiei, Familia Regală a vizitat hala în care se produce noua cutie de viteze Mercedes-Benz în opt trepte, cu dublu ambreiaj 8G-DCT, produs ce a fost lansat la începutul acestui an, iar apoi a discutat cu muncitorii care lucrează acolo.

Custodele Coroanei şi Principele Radu au montat, simbolic, câteva componente ale unei cutii de viteze, Majestatea Sa remarcând, ulterior, că interesul pe care l-a manifestat se poate înscrie într-o tradiţie de familie.

„Îmi pare atât de rău că Regele (Mihai – nota red.) nu este cu noi pentru că el, de fapt, în inima lui, a fost un mecanic şi a lucrat la diverse fabrici auto. Şi-a construit chiar jeep-urile lui. Singur le-a asamblat”, a spus Custodele Coroanei.

La rândul său, Principele Radu a adăugat că Regele Mihai a deţinut, timp de mai mulţi ani, chiar o întreprindere personală de echipament electric pentru avioane, în Elveţia.

„O mare onoare”

Prezenţa Familiei Regale la Star Assembly a reprezentat „o mare onoare” pentru companie, a declarat, la finalul vizitei, directorul general Star Transmission şi Star Assembly, Klaus Eichhorn.

„Suntem aici de 18 ani, la Cugir şi Sebeş. Suntem foarte încântaţi că am avut şansa de a arăta Familiei Regale ceea ce facem. Suntem extrem de mândri că am putut creşte numărul angajaţilor la peste 3.000 de oameni, în ambele fabrici – de la Cugir şi Sebeş. Filosofia noastră este să fim prezenţi aici pentru mult timp, de aceea, toate programele se bazează pe educaţia tinerilor, avem centre de formare profesională şi şcoală de pregătire a maiştrilor”, a spus directorul general.

În ceea ce priveşte produsul prezentat Familiei Regale, Klaus Eichhorn a menţionat că acesta este fabricat doar la Sebeş, este unicat în lume şi este exportat în toată lumea.

„Ceea ce are special acest nou proiect este exclusivitatea produsului în lume. Doar compania din Sebeş produce această cutie de viteze în opt trepte cu dublu ambreiaj 8G-DCT, ce este livrată în toată Europa, în China, în Mexic, în multe alte fabrici. Suntem extrem de mândri de asta, dar totodată modeşti pentru că ne asumăm această responsabilitate şi dorim să arătăm lumii că suntem un partener de încredere”, a afirmat Klaus Eichhorn.

Vizita Familiei Regale la compania din Sebeş face parte dintr-un demers diplomatic menit să dezvăluie cuplului regal principalele proiecte derulate în prezent în cadrul celor două fabrici subsidiare ale concernului german Daimler, apreciate ca piloni economici importanţi ai judeţului Alba, au menţionat organizatorii.

Star Assembly şi Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeş şi Cugir, sunt piloni cheie în reţeaua globală de producţie powertrain Mercedes-Benz Cars şi numără în prezent peste 3.000 de angajaţi, se arată în prezentarea companiei.

În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte, precum şi transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz.

La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, ţevi de înaltă presiune şi sisteme de direcţie.

În plus, aici funcţionează un Centru de Tehnologii şi un spaţiu de instruire.

Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învăţământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.