Administrație

Peste 100 de concurenți, la etapa finală a competiției „Cel mai puternic pompier”

Peste 100 de angajaţi ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din întreaga ţară se întrec, timp de două zile, la Alba Iulia, pentru titlul de „Cel mai puternic pompier”, competiţie desfăşurată în Piaţa Toboşarului din Cetatea Alba Carolina.

Deschiderea oficială a competiţiei a avut loc miercuri, în prezenţa invitaţilor – prefectul de Alba, Dănuţ Emil Hălălai, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba Dumitru Fulea şi viceprimarul municipiului Alba Iulia Gabriel Pleşa.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, colonel Adrian Guia, a afirmat că a devenit deja o tradiţie pentru instituţia pe care o conduce să organizeze etapa finală a acestui concurs în care se întrec cei mai buni pompieri militari. Competiţia are loc la Alba Iulia pentru a treia oară.

Cei peste 100 de pompieri militari vor susţine trei probe practice, două individuale şi una pe echipe (ştafetă).

Miercuri, concurenţii susţin prima probă practică individuală, cu aparatul de respirat. Joi, va avea loc cea de-a doua probă individuală, de la ora 9,00, iar începând cu ora 14,00 se va desfăşura proba pe echipe (ştafetă).

De menţionat că probele sunt adaptate după cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor organizate la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor.

Acest concurs are ca obiective, potrivit organizatorilor, dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă şi popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de pompierii militari.

Premiile constau în cupe, medalii, diplome, dar şi bani şi accesorii pentru pompieri.

Etapa finală a concursului este organizată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Asociaţia Sportivă a Pompierilor din România şi Asociaţia CTIF din România, în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.