Administrație

Salvatori militari din Alba, Satu Mare și Neamț, cei mai buni din țară

Pompieri din Alba, Satu Mare şi Neamţ sunt câştigătorii etapei finale a competiţiei „Cel mai Puternic Pompier”, desfăşurată pe trei categorii de vârstă, organizată, miercuri şi joi, la Alba Iulia.

Un pompier din Alba, Avram Mihai, este, pentru al doilea an consecutiv, „cel mai puternic pompier” din ţară la cea mai disputată categorie, cea între 30 şi 40 de ani. Plutonier major Avram Mihai, care anul trecut a ocupat locul al doilea la concursul internațional „Cel mai Puternic Pompier”, desfășurat în Ungaria, a fost urmat de pompieri militari din Dolj și Harghita.

La categoria peste 40 de ani, „cel mai puternic pompier” a fost declarat câştigător plutonier adjutant Gheorghe Cardoş, de la ISU Satu Mare. Podiumul a fost completat de pompieri din Neamţ şi Braşov.

La categoria juniori, sub 30 de ani, cel mai puternic pompier a fost reprezentantul ISU Neamț, sergent major Andrei Bălușescu. Pe următoarele două locuri s-au clasat pompieri din Sibiu şi Botoşani.

Au fost acordate și premii speciale, pentru fair play și pentru cel mai vârstnic concurent – un pompier de 49 de ani.

La proba pe echipe, locul I a fost adjudecat de ISU Alba. Au urmat echipele ISU Hunedoara și ISU Sibiu.

Peste 120 de salvatori militari din 26 de judeţe s-au întrecut, timp de două zile, la Alba Iulia, pentru titlul de „Cel mai puternic pompier”, competiţie desfăşurată în Piața Toboşarului din Cetatea Alba Carolina. Pompierii militari au susținut trei probe practice, două individuale și una pe echipe (ştafetă). Ei și-au demonstrat abilităţile, pe o căldură sufocantă, în utilizarea furtunului de refulare, ridicarea greutăţilor şi parcurgerea unor obstacole dificile.

De menţionat că probele sunt adaptate după cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor organizate la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor.

Acest concurs are ca obiective, potrivit organizatorilor, dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă şi popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de pompierii militari.

Premiile au constat în cupe, medalii, diplome, dar și în bani și accesorii pentru pompieri.

Etapa finală a concursului a fost organizată de către ISU Alba, Asociația Sportivă a Pompierilor din România și Asociaţia CTIF din România, în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.