Social

Un bărbat surprins sub un mal de pământ a fost salvat de pompieri

Fotografie de arhivă

Un muncitor a fost surprins sâmbătă, până la nivelul toracelui, sub un mal de pământ, în Ciugud, lângă Alba Iulia, victima fiind extrasă de către salvatori după un sfert de oră de intervenţie şi transportată cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş.

Potrivit prim-adjunctului şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, maior Ovidiu Costea, incidentul a avut loc la o adâncime de doi metri, bărbatul fiind acoperit de pământul căzut peste el până la nivelul toracelui. La faţa locului au intervenit, sub coordonarea maiorului Ovidiu Costea, 12 pompieri militari, care au reuşit să extragă bărbatul după circa un sfert de oră de la începerea intervenţiei de salvare. Intervenţia s-a derulat în condiţii deosebite, din cauza faptului că exista riscul prăbuşirii pământului şi peste salvatori.

Victima a fost conştientă pe toată durata intervenţiei şi stabilă hemodinamic. Diagnosticat cu diferite politraumatisme, bărbatul a fost preluată de un elicopter SMURD şi transportat la o clinică din Târgu Mureş.

La Spitalul din Alba Iulia a fost transportată o altă persoană care a suferit un atac de panică.

A fost demarată o anchetă, pentru a se stabili din ce cauză s-a produs accidentul de muncă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.