Social

Pentru că au condus fără să aibă centura pusă, au avut de ales între amendă și simulatorul de accidente

Simulator de accidente (fotografie de arhivă)

Mai mulţi conducători auto care au tranzitat, vineri dimineaţă, Piaţa Petru Rareş din municipiul Bistriţa şi care nu purtau centura de siguranţă au fost opriţi de către poliţiştii de la Rutieră şi invitaţi să testeze un simulator de accidente, pentru a nu fi amendaţi.

Printre şoferii prinşi fără centură la volan s-au numărat atât bărbaţi, cât şi femei, inclusiv mame care se aflau în maşină împreună cu copiii lor minori.

Cu ajutorul simulatorului, conducătorii auto au simţit puterea unui impact în urma unui accident rutier, la o viteză de maximum 45 km/h, cu centura purtată corespunzător.

„Desfăşurăm, astăzi, o activitate preventivă destinată conducătorilor auto şi nu numai, tuturor participanţilor la traficul rutier. Colegii de la Serviciul Rutier opresc în trafic conducătorii auto care nu poartă centură de siguranţă. De această dată, aceştia nu vor fi amendaţi, ci vor fi invitaţi de către poliţişti să testeze un simulator care redă impactul produs de un accident rutier al unui autoturism la o viteză de aproximativ 40-45 km/h, bineînţeles cu centura de siguranţă pusă. De asemenea, cei care nu doresc să testeze acest dispozitiv, au posibilitatea să verifice cum se simt atunci când s-ar afla în stare de beţie sau dacă ar fi consumat substanţe psihoactive, deoarece avem două perechi de ochelari care dau astfel de efecte”, a declarat Ramona Sângeorzan, subcomisar în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.