Administrație

La depozitul de armament de la Vinerea au fost descoperite alte proiectile

Două focoase, trei proiectile şi două elemente de muniţie au fost descoperite marţi pe raza localităţii Vinerea, unde, până în 1946, a existat un depozit de armament, distrus de o explozie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, căpitan Radu Botezan, echipa pirotehnică a intervenit marţi la o misiune de asanare a muniţiei neexplodate în localitatea Vinerea. Au fost descoperite de către pirotehnişti trei proiectile, două elemente de muniţie şi două focoase, a precizat reprezentantul ISU Alba.

Acesta a menţionat că unul dintre focoase a fost observat de către un cetăţean, care a sunat apoi la 112. Se presupune că proiectilul a fost scos la suprafaţă în urma aluviunilor din ultima perioadă.

Cea mai mare descoperire de acest gen s-a înregistrat în Alba în 2001, tot la Vinerea, lângă Cugir. Atunci au fost găsite aproximativ 600 de proiectile de artilerie şi o bombă într-un loc în care a existat, până în 1946, un depozit de armament, care a fost distrus în urma unei explozii.

One Comment

  1. Pingback: Două proiectile, descoperite de un participant la un festival de tradiții populare – Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.