Politică

Ministrul Breaz trage chiulul de la audierile din Parlament

Preşedintele Comisiei de cultură de la Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, îl critică pe ministrul Daniel Breaz pentru că nu a fost prezent nici miercuri la audierile la care s-a discutat cu managerii instituţiilor de cultură „situaţia alarmantă cu care se confruntă din cauza subfinanţării”.

Ştirbu îi cere demisia ministrului, afirmând că acesta „nu este în stare nici măcar să asigure dreptul la cultură cetăţenilor din banii cărora este plătit”.

„PSD se comportă ca în perioada de tristă amintire a regimului comunist. PSD-ul elimină cultura prin subfinanţare şi astfel vor dispărea elitele, creativitatea şi libera exprimare. Pentru aceşti guvernanţi instituţiile de cultură sunt bune numai pe termen scurt, în special în campaniile electorale când sunt folosite pe post de instrumente de propagandă”, spune Ştirbu.

Gigel Ştirbu îl acuză pe ministrul Culturii că „a tras clapa din nou” Comisiei pentru cultură de la Cameră, prin lipsa de la audieri.

Potrivit liberalului, unica concluzie care s-a desprins în urma discuţiilor purtate cu managerii principalelor instituţii de cultură din România a fost aceea că actualul Guvern, „mai exact trio-ul distructiv Dăncilă-Breaz-Teodorivici”, „nu asigură un buget decent acestui domeniu de activitate, iar Breaz, în special, dă dovadă de o uriaşă incapacitate managerială”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.