Social

Ursul revine la Pâclişa. Animalul a omorât un câine, dar a fost alungat de jandarmi

Unul dintre cei doi urşi observaţi în mai multe rânduri în ultimele două săptămâni în Pâclişa, o suburbia municipiului Alba Iulia, şi-a făcut din nou simţită prezenţa, după ce a pătruns, în noaptea de marţi spre miercuri, într-o gospodărie, unde a ucis un câine.

Potrivit unor filmuleţe postate de localnici pe reţelele de socializare, ursul a intrat în gospodăria unei familii din Pâclişa, unde a pătruns până în adăpostul porcilor. Ursul a atacat un porc şi a omorât un câine.

„La faţa locului s-au deplasat şase jandarmi, care au încercat să alunge ursul folosind muniţie de manevră. Au fost trase patru focuri de armă în aer”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba, Adela Buga.

Potrivit acesteia, după circa o oră ursul s-a îndepărtat de zona locuită, intrând în pădure.

O patrulă de jandarmi se află şi în cursul zilei de miercuri în localitatea Pâclişa, pentru a interveni în cazul în care ursul reapare.

Săptămâna trecută, unul din cei doi urşi a omorât o scroafă.

Pe 1 iulie, locuitorii din Pâclişa au fost atenţionaţi, prin sistemul Ro-Alert, cu privire la prezenţa unui urs pe raza localităţii, oamenii fiind sfătuiţi să nu se expună la pericol şi, în caz de nevoie, să sune la 112.

Recent, a fost aprobat un ordin de relocare a celor doi urşi în zona Şureanu, în Munţii Sebeşului, fiind amplasate în acest sens în marginea localităţii două cuşti în care aceştia să fie atraşi.

Un alt urs a fost observat în ultima lună în Ampoiţa, iar un altul în Berghin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.