Politică

Pro România: „Alba Iulia are nevoie de investiții”

Alba Iulia are nevoie de o administrație cu un program clar pentru atragerea investițiilor, se arată într-un comunicat de presă semnat de coordonatorul filialei Alba a Pro România, Horațiu Florea.

„În peste două decenii, de când se află la conducerea acestui oraș, oamenii din administrația locală nu au avut nici măcar o schiță a unui program de atragere a investitorilor”, se arată în comunicat.

„Privim, din Alba Iulia, la orașe precum Sebeș sau Blaj, care au reușit să atragă investotori de calibru, nume importante ale industriei mondiale, în timp ce aici nu am fost în stare să creionăm măcar un plan de a atrage astfel de investitori. Și nu am reușit nici măcar să învățăm din ce au făcut alții bine, să le urmăm exemplul”, mai adaugă Horațiu Florea.

Liderul Pro România Alba crede că proiectul de a transforma Alba Iulia într-o destinație turistică nu este „realist”.

„Pentru a se dezvolta cu adevărat, Alba Iulia are nevoie de investiții, de industrie. Ne trebuie un plan serios pentru a atrage investori, pentru a dezvolta economia locală, pentru a produce bunuri de consum la Alba Iulia. Numai în acest fel, prin investiții în unități de producție, prin crearea de locuri de muncă bine plătite, se poate crea bunăstare pentru cetățeni”, se arată în document.

Pro România va propune ca singurele contracte de concesiune a unor terenuri sau imobile, pe care Primăria Alba Iulia le va semna, să fie în baza unor proiecte clare de investiții clare, pentru firme și multinaționale care vor veni la Alba Iulia și vor crea locuri de muncă, mai precizează coordonatorul Pro România Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.