Social

23 de echipe au participat la competiția de vâslit în canotci pe Mureș

23 de echipe au participat duminică la competiţia de vâslit în canotci organizată pe râul Mureş, la Alba Iulia, în cadrul campaniei „Descoperă Rowmania”, un eveniment organizat de Asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23”, împreună cu autorităţile locale.

Prezent la eveniment, Ivan Patzaichin a menţionat că, spre deosebire de ediţiile precedente, anul acesta în proiect au fost implicaţi şi copiii, care au avut posibilitatea să afle cum anume se construieşte o canotcă.

„Anul acesta, ca noutate avem acest proiect cu copii. În trei săptămâni, copiii reuşesc să construiască o barcă. Am trimis un model de barcă, deja sunt cinci bărci construite, încercăm să-i facem pe copii să vadă cum se construieşte o canotcă şi cum se lucrează într-o echipă”, a afirmat Patzaichin.

Multiplul campion olimpic a transmis şi un mesaj, invitând lumea să facă mişcare şi să aibă grijă de tot ceea ce înseamnă apă.

Competiţia organizată pe râul Mureş, în zona Partoş, a fost câştigată de către o echipă din această suburbie, Partoş Team, care şi-a asigurat astfel un loc în finala naţională ce va avea loc la Tulcea, în 31 august.

Au fost 23 de echipe, care s-au întrecut, nu înainte de a se acomoda cu ambarcaţiunile, în concursul de vâslit viteză în canotci de 10+1 locuri.

Copiii prezenţi au avut posibilitatea să participe la un atelier special destinat lor, în care au aflat amănunte despre modul de construcţie a unei bărci.

„Descoperă Rowmania” este o campanie de promovare a patrimoniului naţional al cărei obiectiv este să reapropie oamenii de natură şi să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca şi ca activitate vâslitul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.