Social

23 de echipe au participat la competiția de vâslit în canotci pe Mureș

https://padureademaine.ro/

23 de echipe au participat duminică la competiţia de vâslit în canotci organizată pe râul Mureş, la Alba Iulia, în cadrul campaniei „Descoperă Rowmania”, un eveniment organizat de Asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23”, împreună cu autorităţile locale.

Prezent la eveniment, Ivan Patzaichin a menţionat că, spre deosebire de ediţiile precedente, anul acesta în proiect au fost implicaţi şi copiii, care au avut posibilitatea să afle cum anume se construieşte o canotcă.

„Anul acesta, ca noutate avem acest proiect cu copii. În trei săptămâni, copiii reuşesc să construiască o barcă. Am trimis un model de barcă, deja sunt cinci bărci construite, încercăm să-i facem pe copii să vadă cum se construieşte o canotcă şi cum se lucrează într-o echipă”, a afirmat Patzaichin.

Multiplul campion olimpic a transmis şi un mesaj, invitând lumea să facă mişcare şi să aibă grijă de tot ceea ce înseamnă apă.

Competiţia organizată pe râul Mureş, în zona Partoş, a fost câştigată de către o echipă din această suburbie, Partoş Team, care şi-a asigurat astfel un loc în finala naţională ce va avea loc la Tulcea, în 31 august.

Au fost 23 de echipe, care s-au întrecut, nu înainte de a se acomoda cu ambarcaţiunile, în concursul de vâslit viteză în canotci de 10+1 locuri.

Copiii prezenţi au avut posibilitatea să participe la un atelier special destinat lor, în care au aflat amănunte despre modul de construcţie a unei bărci.

„Descoperă Rowmania” este o campanie de promovare a patrimoniului naţional al cărei obiectiv este să reapropie oamenii de natură şi să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca şi ca activitate vâslitul.

PUBLICITATE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.