Social

Proiect destinat combaterii excluziunii sociale în Alba Iulia

Proiectul MICESA, destinat combaterii excluziunii sociale în trei comunităţi marginalizate din Alba Iulia, şi-a extins zona de intervenţie, după ce, recent, finanţatorul a aprobat acest lucru, fiind incluse astfel în program alte câteva sute de persoane.

„Peste 600 de persoane din patru comunităţi ale municipiului Alba Iulia au şansa de a-şi schimba viaţa cu adevărat: îmbunătăţirea condiţiilor de trai prin reparaţii ale locuinţelor, controlul tensiunii arteriale, testări oftalmologice, ecografii mamare, consult ginecologic şi test Papanicolau etc; sprijin pentru găsirea unui loc de muncă şi calificare în meserii cerute pe piaţa muncii; meditaţii gratuite. Toate acestea prin unul dintre cele mai vizibile proiecte sociale ale Primăriei, MICESA, finanţat din fonduri europene. Accesul la pachetele de servicii este gratuit”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, recent, finanţatorul proiectului, Autoritatea de Management a Programului Operaţional Capitalul Uman (POCU) 2014-2020, a aprobat extinderea zonei de intervenţie a proiectului.

„Ne referim la blocuri de locuinţe situate atât pe străzile pe care se furnizează acum servicii integrate – Vasile Goldiş şi Gladiolelor, dar şi pe străzi din imediata apropiere – o parte a Bulevardului Transilvaniei, o parte din Bulevardul Revoluţiei 1989 şi strada Gheorghe Pop de Băseşti”, transmit autorităţile locale, care fac şi o prezentare a imobilelor din zona extinsă a proiectului.

Potrivit comunicatului, serviciile gratuite vor fi furnizate în continuare în comunităţile iniţiale ale proiectului – „Chicago”, „Goldiş” şi „Pâclişa”.

„Mergem din cartier în cartier, luăm la rând bloc cu bloc, cunoaştem oamenii, îi ascultăm, le aflăm nevoile şi problemele şi încercăm, atât cât depinde de noi, să le rezolvăm – asta face, în esenţă, MICESA. E un proiect care iese din zona tehnică, abstractă şi încearcă să răspundă punctual şi realist nevoilor reale ale oamenilor. Iar acestea nu sunt puţine. Viaţa acestor oameni se poate schimba în bine cu paşi mici şi acţiuni concrete”, a declarat, potrivit comunicatului, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Alba Iulia, Voicu Paul.

În valoare de 20,5 milioane de lei, din care 19,7 milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă, proiectul „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunităţile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA” este derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia şi şase parteneri, printre care Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia şi Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.