Social

Turişti cehi rămaşi blocaţi cu maşina într-o zonă greu accesibilă din Apuseni

O familie din Cehia, părinţii şi patru copii, a rămas blocată cu maşina, marţi, din cauza terenului accidentat, într-o zonă din Munții Apuseni, aproape de limita dintre judeţele Alba şi Bihor, după ce au urmat indicaţiile unui dispozitiv GPS.

În sprijinul acestora a intervenit, în urma unui apel la 112, un echipaj de jandarmi montani şi poliţişti, care a apelat la un localnic pentru a tracta autovehiculul străinilor.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, străinii au solicitat sprijin, prin serviciul 112, după ce au rămas blocaţi cu maşina între Poiana Călineasca şi satul Casa de Piatră. Spre locul indicat de turişti s-a deplasat un echipaj de jandarmi montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arieşeni, împreună cu doi poliţişti de la Secţia rurală Câmpeni.

Părinţii le-au spus jandarmilor că au urmat indicaţiile unei aplicaţii de orientare în teren, dar, la un moment dat, din cauza zonei foarte accidentate, nu s-au mai putut deplasa cu maşina.

Echipajele au constatat că atât părinţii, în vârstă de 42, respectiv 43 de ani, cât şi copiii erau într-o stare bună de sănătate, nu prezentau urme de epuizare fizică, astfel că nu a fost necesară asistenţă medicală.

„Acţiunea s-a desfăşurat în teren accidentat şi foarte greu accesibil, iar jandarmii au apelat la un localnic care deţinea un tractor, cu ajutorul căruia maşina turiştilor a fost tractată până la biserica Poiana Călineasca – Gârda de Sus”, precizează IJJ.

Jandarmeria le recomandă turiştilor ca înainte să plece în drumeţii montane să se asigure că deţin echipament corespunzător, dar şi un mijloc de transport adaptat terenului accidentat. Totodată, IJJ Alba transmite că jandarmii montani sunt „pregătiţi întotdeauna să intervină prompt la orice solicitare”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.