Social

Piatra Secuiului: Acţiune Salvamont pentru evacuarea unui adolescent

Salvamont Alba intervine miercuri după-amiază în masivul Piatra Secuiului, în Rimetea, pentru acordarea primului ajutor şi evacuarea unui adolescent care are părea să fi suferit o fractură.

Este cea de-a treia acţiune de acest gen din ultimele patru zile derulată de Salvamont în zona menţionată.

Potrivit reprezentantului Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Alba, Claudiu Costea, se acţionează pentru acordarea primului ajutor şi, de asemenea, pentru evacuarea în siguranţă a unui băiat de aproximativ 15 ani, cu suspiciune de fractură.

Cea mai mare parte din ansamblul Pietrei Secuiului, care are o altitudine de 1.128 de metri, este accesibilă doar căţărătorilor profesionişti, dar există şi un traseu turistic bine marcat.

Salvamontiştii au intervenit şi duminică şi luni pentru salvarea unor turiste din Ungaria, dintre care una a suferit o entorsă, iar cealaltă epuizare fizică.

În mai, o turistă de 50 de ani, tot din Ungaria, şi-a pierdut viaţa după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla pe Masivul Piatra Secuiului.

Rimetea este o comună locuită preponderent de populaţie de etnie maghiară, iar, anual, mii de persoane, cu deosebire din Ungaria, vizitează zona.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.