Politică

USR Alba revine și îl acuză pe Roman că ar fi fost „un sinecurist al statului român”

Deputatul liberal al Alba, Florin Roman, este acuzat, din nou, de conducerea USR Alba, că ar fi făcut bani nemunciți. „Domnul Florin Roman a fost un sinecurist al statului român”, se arată într-un nou comunicat de presă emis de filiala Alba a USR.

„Partidul l-a numit în multe Consilii de Administrație ale unor companii de stat sau instituții. Genul de bani nemunciți – dacă ar fi reprezentat serios statul român acolo, dl Roman nu avea timp să respire la câte Consilii de Administrație avea de gestionat în același timp. În anul 2007, Florin Roman a fost pus de partid în CA la E.On Gaz Distribuţie SA de unde a primit – 34.228 lei, la Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) SA de unde a primit 21.462 lei, la Ford România SA de unde a primit 45.040 lei. Dacă vi se pare că ați citit prea mult, gândiți-vă cum era pentru domnul Roman să fie în atâtea CA-uri. Și nu am ajuns nici măcar la jumătatea listei: Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei – 2.176 lei; CEC Bank SA – 23.481 lei; Banca de Export Import a României (Eximbank) SA – 137.159 lei; Automobile Craiova – 11.231 lei; Daewoo Mangalia Heavy Industries SA – 30.858 lei; Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) – 368.524 lei”, se arată în documentul dat publictății vineri de USR Alba.

„În fiecare lună din 2007, domnul Roman a câștigat peste 15.000 de euro doar pentru că ne făcea onoarea de a fi contemporan cu noi și de a fi numit de partid să capete sinecuri”, se mai afirmă în comunicatul de presă.

Sursa acestor informații este publică, mai susține autorul documentului, cel care a dat în vileag datele, în presa locală în anul 2014, fiind actualul primar al municipiului Sebeș, Dorin Nistor. „Pe vremea respectivă vă era rival și a făcut rost de fișa dumneavoastră fiscală”, mai precizează comunicatul.

Iată ce declara Dorin Nistor în presă la vremea respectivă: „Orice vietate încolțită încearcă să se apere. Uneori devenind agresivă. Este cazul domnului Florin Roman, care s-a supărat îngrozitor că în articolul meu apărut în ziarul Unirea din data de 20 martie făceam referire la veniturile încasate de domnia sa de la instituții ale statului, din participarea în diverse consilii de administrație în urmă cu ceva ani, când liberalii conduceau tara. Ieri dimineață m-a sunat să mă amenințe cu instanța dacă nu fac dovada că lunar încasa venituri de aproape 70.000 de lei.”

După apariția informațiilor privind veniturile obținte de apropiați al liberalului Roman, acesta a amenințat conducerea USR Alba cu acțiunea în instanța de judecată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.