Sport

CS Unirea, aur în proba de Ștafetă la Campionatele Naționale de Orientare în Alergare

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia s-a clasat pe primul loc la Campionatele Naționale de Orientare în Alergare, la proba de Ștafetă.

La această probă au participat sportivii Ionuț Alin Zincă, Paul Brăbiescu Călinescu și Tamas Bogya, și a obținut alte șase medalii, trei de aur, respectiv trei de bronz, la probele individuale.

Campionatele Naționale de Orientare din acest an, desfășurate în perioada 5-8 septembrie în zona Câmpina – Slănic-Prahova, au fost dominate din nou de Ionuț Alin Zincă, sportiv care se întoarce acasă cu patru medalii de aur, după ce a câștigat etapele individuale de Medie distanță, Lungă distanță și Sprint-urban și primul loc la proba pe echipe cu CS Unirea Alba Iulia.

Alte trei medalii la probele individuale, de bronz, cărora li se adaugă cea de aur de la proba de Ștafetă, au fost obținute de către Tamas Bogya, în vreme ce Paul Bărbiescu Călinescu se întoarce acasă cu medalia de aur de la proba pe echipe.

„CS Unirea Alba Iulia și-a păstrat mult râvnita medalie de aur de la proba pe echipe, cucerită anul trecut, ceea ce demonstrează că are cel mai valoros lot din România”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

La competiție, alături de cei trei participanți, a făcut deplasarea și instructorul lor sportiv, Marius Anghel. Obiectivul clubului – obținerea a patru medalii – a fost depășit.

Secția de Orientare a CS Unirea Alba Iulia s-a înființat în 2008. De la înființare și până în prezent performanțele sportivilor au fost excelente atât pe plan intern cât și pe plan internațional, fiind obținute peste 90 de medalii, majoritatea la Campionatele Naționale, dar și la Campionatele Europei de Sud-Est.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.