Social

Un albaiulian a încercat să se angajeze la o instituție medicală folosind o diplomă falsă

Un bărbat din municipiul Alba Iulia ar fi folosit de o diplomă de bacalaureat falsă pentru a se angaja la o instituție care furnizează servicii medicale. Sesizată, poliția a efectuat percheziții în cursul cărora au fost găsite documentele false.

Miercuri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, a unui bărbat de 46 de ani, din Alba Iulia, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în decembrie 2015, s-a înscris la un concurs pentru a ocupa un post de șofer pe o autospecială sanitară și s-ar fi folosit de o diplomă de bacalaureat falsă.

Pentru stabilirea activității infracționale a bărbatului, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliul bărbatului, la sediul instituției unde este angajat precum și la sediul unui agent economic al cărui reprezentant este.

Cu ocazia perchezițiilor au fost găsite diploma de bacalaureat falsă precum și foaia matricolă aferentă acesteia, întocmită tot în fals.

În cursul zilei de joi, 12 septembrie, reținutul va fi prezentat în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.