Administrație

Miza: 100 de lei. Anticorupția Alba se laudă cu un acord de recunoaștere încheiat cu un mituitor

Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie a dat publicității un comunicat în care anunță că a încheiat un acord de recunoaştere încheiat cu un mituitor, suma în cauză fiind de 100 de lei!

Redăm în continuare comunicatul integral al instituției anticorupție din Alba:

„Ca urmare a cercetărilor efectuate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, la data de 23.09.2019, Tribunalul Alba a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de către procurorul de caz cu un bărbat inculpat, acesta fiind condamnat la pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
Totodată persoanei condamnate i-a fost interzisă părăsirea teritoriului României pe durata termenului de supraveghere şi a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.
În fapt, la data de 13.08.2019, ofiţerii S.J.A. Alba, în colaborare cu ofiţeri ai I.P.J. Alba – S.I.C.E., în baza ordonanţelor de delegare ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au realizat prinderea în flagrant a inculpatului care a oferit unei angajate a Casei Judeţene de Pensii Alba suma de 100 lei, între documentele depuse pentru acordarea unor bilete de tratament.
Ofiţerii S.J.A. Alba au fost delegaţi să desfăşoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză, în baza căruia instanţa de judecată a stabilit vinovăţia inculpatului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.