Social

Călin Pleșa lansează la Alba Iulia un nou volum de poezii

Joi, 26 septembrie 2019, de la ora 18, la Muzeul Principia din Alba Iulia, va avea loc lansarea volumului de poezii „În tine zidit” a lui Călin Pleşa.

„În tine zidit” este cel de-al treilea volum de poezii al poetului albaiulian Călin Pleşa care a mai lansat la Alba Iulia şi volumele „Cu sufletul în palmă” (2016) şi „La intersecţia sufletelor noastre” (2017). Dacă primul volum a fost dedicat părinţilor săi şi a cuprins poeziile scrise în perioada adolescenţei şi a maturităţii, cel de-al doilea volum a fost dedicat familiei sale, poeziile fiind adevărate scrisori deschise de dragoste şi preţuire pentru soţie şi fiul său.

Acest al treilea volum ce va fi lansat joi la Alba Iulia, „În tine zidit”, se deschide cu un cuvânt înainte semnat de prof. Daniela Floroian şi va fi prezentat de poetul Ioan Adrian Popa. Fiind vorba de poezii de dragoste, lansarea cărţii va fi prefaţată de un scurt recital de muzică folk în interpretarea cantautorului Daniel Avram şi de un moment recitativ în interpretarea Feliciei Colda.

De profesie inginer, Călin Pleşa a luat decizia să vină în faţa iubitorilor de poezie cu un volum de versuri care-i dezvăluia pentru prima dată sensibilitatea. Primul volum intitulat „Cu sufletul în palmă” a strâns în 350 de pagini, 300 de poezii pe care autorul le-a scris într-o perioadă destul de lungă de timp: 40 de ani.

Lansarea cărţii se va încheia o sesiune de autografe pe care autorul le va oferi cu drag tuturor celor prezenţi. Intrarea la eveniment este liberă.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Alba şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba iar evenimentul face parte din Programul managerial 2017-2020 al Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba, proiectul 4.9 Lansări de carte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.