Educație

Școlile de Alba, fără supraveghere și pază. Ce vor să facă autoritățile

Nu mai puțin de 229 de unităţi şcolare din județul Alba nu dispun de camere de supraveghere şi nici de pază, a afirmat, vineri, inspectorul şcolar general adjunct, Alexandru Dăncilă.

Potrivit acestuia, paza este asigurată în 14 unităţi de învăţământ de către firme private, în general fiind şcoli din municipiile Alba Iulia, Aiud şi Sebeş, în 53 de unităţi – de către personalul şcolar şi în 8 unităţi – de către primării.

Alexandru Dăncilă a precizat că sunt peste 200 de unităţi, mai exact 229, în care nu există nici măcar supraveghere video.

„Le-am spus directorilor să facă adrese către primării, prin care să prindă bani în bugetul pe anul viitor pentru acest obiectiv. (…). Sper ca administraţia locală să aloce banii pentru a rezolva şi această problemă de supraveghere video a acestor clădiri”, a declarat Dăncilă.

El a subliniat că cele mai mari unităţi de învăţământ din Alba dispun atât de pază, cât şi de camere de supraveghere.

În privinţa transportului pentru elevi, inspectorul şcolar general adjunct a menţionat că, în prezent, 90% se face cu microbuzele şcolare din dotare, care sunt peste 100, iar 10% – de alte firme specializate de transport, acreditate pe traseul respectiv.

Numărul total al elevilor înscrişi în toate formele de învăţământ, preşcolar, gimnazial, liceal, este în Alba de aproximativ 48.000. Aceştia frecventează 135 de unităţi cu personalitate juridică, multe dintre acestea având şi structuri.

În privinţa cadrelor didactice calificate, procentajul este de 99%.

„În procentaj de 99% sunt acoperite posturile cu personal calificat”, a mai spus Alexandru Dăncilă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.