Social

Actualizare: Turla bisericii unitariene din Sânmiclăuș s-a prăbușit în urma unui incendiu

Biserica unitariană Sânmiclăuș

ACTUALIZARE

Turla bisericii unitariene din Sânmiclăuş, un sat de pe Valea Tîrnavei Mici, dintre Blaj şi Jidvei, cuprinsă miercuri de flăcări, s-a prăbuşit în urma incendiului.

„Incendiul este localizat, se lucrează pentru lichidare. În urma incendiului, turla s-a prăbuşit”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Acţionează pentru lichidarea incendiului pompieri de la Garda de Intervenţie Blaj şi Detaşamentul Aiud, cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi o autoscară mecanică de 42 de metri. De asemenea, în sprijinul acestora intervin şi pompieri voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şona, cu o autospecială cu apă şi spumă şi două buldoexcavatoare.

Turnul bisericii unitariene din Sânmiclăuş, sat care aparţine de comuna Şona şi care este locuit cu preponderenţă de etnici maghiari, a fost construită în secolul al XVII-lea. Biserica este situată pe un deal, în cimitirul satului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Turla bisericii unitariene din Sânmiclăuş, un sat de pe Valea Tîrnavei Mici, dintre Blaj şi Jidvei, a fost cuprinsă miercuri de flăcări, la faţa locului fiind dislocaţi pompieri de la unităţile din Blaj şi Aiud.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba a transmis că Garda de Intervenţie Blaj, în cooperare cu Detaşamentul Aiud, intervine pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la turla bisericii unitariene din Sânmiclăuş.

Potrivit sursei citate, au fost trimise la faţa locului trei autospeciale cu apă şi spumă, o autoscară mecanică de 42 de metri şi o ambulanţă SMURD B2.

Turnul bisericii unitariene din Sânmiclăuş, sat care aparţine de comuna Şona şi care este locuit cu preponderenţă de etnici maghiari, a fost construită în secolul al XVII-lea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.