Social

Concurs de airsoft cu participare internațională la Alba Iulia

Echipe din Bucureşti, Suceava, Constanţa, Reşiţa, Miercurea Ciuc, Făgăraş, Mediaş, Cluj-Napoca, Deva, Bistriţa-Năsăud, Turda şi una din Serbia se vor întrece într-un concurs de airsoft, care va avea loc la acest sfârşit de săptămână în Alba Iulia.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de către Primăria municipiului Alba Iulia, evenimentul „Adventure Airsoft Contest IV” se va desfăşura sâmbătă şi duminică în Cetatea Alba Carolina şi în poligonul militar, printr-un parteneriat al autorităţilor locale cu Asociaţia de Airsoft „Super Daddys”.

Vor fi organizate trei competiţii diferite – „Pyramid Tournament”, „Ultimate Contest”, ambele în poligonul militar, şi „Tir airsoft” pentru amatori, în Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina.

„«Pyramid Tournament» este un concurs pe echipe de tip «skirmish», desfăşurat în stil piramidă. Cele 16 echipe participante sunt împărţite în patru grupe, iar după ce joacă între ele, cele mai bine două clasate merg mai departe către finale. În acest an, avem cea mai consistentă prezenţă de până acum la un concurs de airsoft, fiind prezente echipe din Bucureşti, Suceava, Constanţa, Reşiţa, Miercurea Ciuc, Făgăraş, Mediaş, Cluj-Napoca, Deva, Bistriţa-Năsăud, Turda şi o echipă din Serbia”, se arată în comunicat.

„Ultimate Contest” este concursul individual, care combină aptitudinile de angajare a diferitelor tipuri de ţinte la un nivel de efort ridicat. „Fiecare concurent are de finalizat două stagii diferite, unde punctele strânse şi timpul în care a parcurs traseul sunt scopul principal, menţionează sursa citată”, care adaugă că acest concurs este organizat în parteneriat cu clubul sportiv „Lupii Deva”.

În ceea ce priveşte concursul de Tir pentru amatori, doritorii se pot înscrie la faţa locului şi vor putea participa la concursul pentru câştigarea unei replici de pistol de tip airsoft.

Airsoftul, care a început ca un joc de simulări militare, a fost decretat sport în România în 2010. Cei care-l practică spun că este un sport în care primează disciplina, fair-play-ul şi spiritul de echipă. Pe teritoriul ţării noastre activează peste 80 de asociaţii sportive şi echipe de airsoft, cu peste 1.200 de jucători activi profesionişti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.