Economie

Controale polițienești pentru prevenirea delictelor silvice

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba împreună cu jandarmii şi specialişti silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, informează IPJ.

A fost făcute 84 de controale în teren, pe drumurile publice şi locuri de depozitare a materialului lemnos. Poliţiştii au aplicat 227 de amenzi şi au confiscat 567 metri cubi de material lemnos.

În zilele de 2 şi 3 octombrie 2019, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi, reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Alba şi specialişti din cadrul ocoalelor silvice.

Cu această ocazie au fost efectuate 84 de controale, din care 18 în fondul forestier, 62 pe drumurile publice şi 4 în locuri de depozitare şi de comercializare a materialului lemnos şi au fost verificate, în trafic, 212 autovehicule şi 7 căruţe.

Poliţiştii au aplicat, în total, 227 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 69.000 lei, din care 11 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 567 de metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 16 infracţiuni, din care 11 la Codul Silvic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.