Administrație

Teiuș. S-a dat în folosință podul care traversează Mureșul spre Căpud

Vineri a avut loc, la Teiuș, inaugurarea oficială a podului peste Mureș care face legătura între Teiuș și Căpud. Până la construcția acestui pod, traversarea râul s-a făcut cu brudina.

Podul are o lățime de 6,25 metri, din care 5 metri calea de rulare și restul trotuare. Drumul comunal DC 19, care face legătura între orașul Teiuș și localitatea Căpud se intersectează cu albia râului Mureș, continuitatea acestuia nefiind asigurată până la construirea podului, trecerea râului Mureș înspre satul Căpud făcându-se prin intermediul unui bac, care facilita transportul de pe un mal pe altul a unui număr redus de vehicule ușoare.

Prin realizarea podului, traficul în zonă va beneficia de condiții superioare de circulație, condiții care se vor concretiza într-o serie de avantaje economice, precum reducerea costurilor de exploatare a vehiculelor, viteză de parcurs sporită.

Podul de la Căpud a fost construit cu bani de la Guvern, după ce orașul Teiuș a primit bani prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.