Administrație

Controale la cabinetele medicale din Alba pentru respectarea normelor în vigoare

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba vor efectua, în următoarea perioadă, controale la cabinetele medicale, inclusiv la policlinicile din județ, pentru a se asigura că sunt respectate normele în vigoare, informează instituția amintită.

Decizia vine ca urmare a intrării în vigoare a Hotărârii nr. 638 din 27 august 2019 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 717 din 30 august 2019 și a intrat în vigoare în 29 septembrie 2019.

Între modificări se numără introducerea unui nou capitol cu următorul cuprins:

Contravenţii la normele privind prevederile la normele igienico-sanitare în cabinetele medicale

Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:

a) funcţionarea cabinetului medical fără autorizaţie sanitară de funcţionare;
b) nerespectarea condiţiilor care au stat la baza obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare a cabinetului medical;
c) funcţionarea cabinetului medical după emiterea, în condiţiile legii, a deciziei de suspendare a activităţii sau, după caz, de retragere a autorizaţiei sanitare de funcţionare;
d) nerespectarea obiectului de activitate înscris în certificatul constatator sau în autorizaţia sanitară de funcţionare a cabinetului medical;
e) lipsa documentelor de reglementare sanitară, precum certificatul constatator, autorizaţiile sanitare de funcţionare şi alte asemenea documente prevăzute de legislaţia în vigoare, pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire şi pentru funcţionarea cabinetului medical;
f) nerespectarea structurii funcţionale prevăzute în autorizaţia sanitară de funcţionare a cabinetului medical;
g) nerespectarea de către personalul medico-sanitar a programului de lucru afişat la cabinetul medical sau al centrului de permanenţă din care face parte.

Contravenţia prevăzută la litera b) se sancţionează şi cu sancţiunea complementară constând în suspendarea activităţii cabinetului medical sau a activităţii anumitor secţii/compartimente a acestuia, până la remedierea deficienţei constate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.