Social

Nouă intervenţie a pompierilor la un incendiu în masivul Vulcan

Un nou incendiu a izbucnit duminică la limita judeţelor Alba şi Hunedoara, în masivul Vulcan, pe un versant stâncos, în subteran, motiv pentru care intervenţia de lichidare a focului este îngreunată.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba intervine pentru supravegherea şi localizarea unui incendiu în masivul Vulcan, pe raza localităţii Ciuruleasa, la limită cu comuna Buceş. Incendiul se manifestă pe versantul stâncos al masivului, în subteran, iar din acest motiv acţiunea de lichidare este îngreunată. Nu există risc de propagare la locuinţe”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Alba, căpitan Radu Botezan.

Potrivit acestuia, se acţionează cu 17 subofiţeri şi trei ofiţeri, precum şi cu două autospeciale cu capacitate mărită de trecere.

Din cauza reliefului, pompierii sunt nevoiţi să transporte apă inclusiv în pompe pe care le duc în spate.

Săptămâna trecută, zeci de pompieri din Alba au acţionat, timp de trei zile, pentru stingerea unui incendiu în zona Ciuruleasa, extins de pe raza judeţului Hunedoara. Suprafaţa totală afectată în Alba a fost atunci de 14 hectare, din care 9 hectare de litieră de pădure şi 5 hectare de vegetaţie uscată. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-a acţionat miercuri şi cu un avion Spartan al Ministerului Apărării Naţionale, care a lansat un transport de apă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.