Social

Șapte persoane din Sebeș și Cugir, reținute pentru contrabandă cu țigări

Șapte persoane, cu vârste între 38 și 74 de ani, au fost reținute de polițiștii din Alba într-un dosar privind contrabandă cu țigări, la percheziții fiind descoperite inclusiv o armă cu aer comprimat deținută ilegal și sute de alice și cartușe pentru armă letală, precum și un detector de metal.

Potrivit unui comunicat dat publicității vineri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 16 percheziţii, în municipiul Sebeş şi în oraşul Cugir, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă.

„În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că o femeie, de 58 de ani, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, din Cugir, a deţinut şi comercializat, atât de la domiciliu cât şi prin intermediul punctelor de lucru ale societăţii, ţigarete provenite din contrabandă”, informează IPJ.

Investigaţiile poliţiştilor au condus la identificarea altor şase persoane implicate, cu vârste cuprinse între 38 şi 74 de ani, care ar fi vândut în mod direct ţigări de contrabandă.

„Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au identificat 44.579 de ţigarete şi 170 litri de alcool provenite din contrabandă şi care ar fi urmat să fie comercializate. De asemenea, poliţiştii au găsit o armă cu aer comprimat deţinută ilegal, 148 de alice, 154 de cartuşe pentru armă letală şi un detector de metale, fiind sesizat Serviciul de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Alba, care urmează să procedeze conform competenţelor”, precizează polițiștii.

Atât ţigările de contrabandă, cât şi muniţia au fost confiscate, iar faţă de şapte persoane a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentate, vineri, în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.