Sănătate

Sinucideri din motive financiare. Familie găsită moartă într-un apartament la Istanbul

Poliția turcă a descoperit vineri într-un apartament din Istanbul trupurile neînsuflețite ale unui bărbat și unei femei, împreună cu al copilului lor de 6 ani, în ceea ce se crede că este un nou caz de sinucidere și omucidere cu cianură ca urmare a dificultăților financiare, relatează dpa.

„Aparent tatăl şi-a otrăvit familia cu cianură. Se afla într-o gravă criză financiară, fiind prins în datorii mari de foarte multă vreme”, a spus Bulent Kerimoglu, primarul din districtul Bakirkoy al Istanbulului.

El a menţionat că medicii legişti urmează să stabilească exact cauza morţii.

Tatăl, un comerciant local de bijuterii, suferea de „depresie” din cauza „datoriilor excesive acumulate după o serie de tranzacţii online neoficiale”, a explicat procuratura din Istanbul.

Este vorba de al treilea caz de sinucidere „în familie” în decurs de o săptămână legat de greutăţi financiare. Sâmbătă, o familie cu patru membri, părinţii şi doi copii, au murit în Antalya intoxicaţi cu cianură, tatăl lăsând o notă explicativă în care se plângea de probleme cu banii. La 6 noiembrie, două surori şi doi fraţi au fost găsiţi morţi în apartamentul lor din Istanbul, otrăviţi de asemenea cu cianură, gest la care ar fi recurs tot din cauza problemelor financiare.

Economia Turciei este într-o stare precară, cu niveluri ridicate ale datoriei publice şi şomajului. Aproape un milion de turci şi-au pierdut locul de muncă în perioada august 2018 – august 2019, după cum a anunţat vineri Institutul turc de statistică TurkStat. Peste 70% din populaţia ţării avea un nivel ridicat de îndatorare, în 2018.

Miercuri, agenţia turcă pentru monitorizarea media, RTUK, a avertizat presa să nu încurajeze sinuciderile, denunţând faptul că unele relatări ar fi „normalizat” sau „dramatizat” astfel de cazuri, şi s-a angajat să ia măsuri împotriva conţinuturilor „violente”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.