Social

O interpretă de 14 ani, câștigătoarea Festivalului Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”

O adolescentă în vârstă de 14 ani este câștigătoarea Marelui Premiu al Festivalului Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, organizat la Alba Iulia de Consiliul Județean (CJ) Alba, potrivit unui comunicat al instituției.

Elevă la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, Andreea Maria Muntean a câştigat cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, o marcă înregistrată a CJ Alba.

Premiul al II-lea i-a revenit Denisei Miclescu, de 20 de ani, din Dorohoi, judeţul Botoşani, iar premiul al III-lea lui Eugen Rareş Petrişor, de doar 12 ani, din Cugir, judeţul Alba. Vlad Pârău, de 31 de ani, din Braşov, a primit o diplomă specială de participare.

Concurenţii au intrat în concurs în urma unei preselecţii foarte riguroase, trebuind să prezinte obligatoriu câte două piese, compoziţii proprii sau în primă audiţie.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia a găzduit, sâmbătă şi duminică, Festivalul Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, printre artiştii care au urcat pe scenă aflându-se Zoia Alecu, Alexandra Uşurelu, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Victor Socaciu, Mircea Vintilă şi A.G.Weinberger.

Festivalul este organizat de CJ Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.