Administrație

1,4 mil. € pentru ambulatoriul Spitalului din Sângeorgiu de Pădure

Ambulatoriul Spitalului din Sângeorgiu de Pădure, oraș cu peste 5.000 de locuitori din județul Mureș, va fi modernizat și extins printr-un proiect al cărui contract de finanțare a fost semnat marți, la Alba Iulia, de primarul Attila Zoltan Csibi și directorul general al (ADR) Centru, Simion Crețu.

Potrivit unui comunicat Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, prin proiectul „Modernizarea şi extinderea ambulatoriului din cadrul Spitalului Orăşenesc Sângeorgiu de Pădure, judeţul Mureş”, în valoare totală de peste 7 milioane lei, se vor investi fonduri europene în vederea creşterea calităţii serviciilor medicale şi pentru îmbunătăţirea accesului persoanelor sărace la serviciile de îngrijire medicală primară.

Proiectul urmăreşte modernizarea şi dotarea corpului de clădire ambulatoriu, creşterea calităţii serviciilor oferite în cadrul secţiilor ambulatoriului, dar şi creşterea gradului de accesibilitate în spaţiile aferente zonei respective.

Conform aceleiaşi surse, oraşul Sângeorgiu de Pădure are, în prezent, puţin peste 5.000 de locuitori, dar în zona adiacentă sunt peste 30.000 de persoane, marea majoritate de vârsta a treia, care nu dispun de resurse pentru a apela la servicii medicale din marile centre urbane. Mulţi cetăţeni erau nevoiţi să se deplaseze la Târgu Mureş, chiar şi pentru cele mai banale servicii medicale.

„În toamna anului 2022, locuitorii din Sângeorgiu şi cele şapte comune limitrofe oraşului vor beneficia de condiţii decente, europene, pentru efectuarea actului medical”, a declarat, potrivit comunicatului, primarul oraşului Sângeorgiu de Pădure.

Cererea de finanţare are o valoare totală de peste 7 milioane de lei, din care circa 6,9 milioane de lei, adică peste 1,48 milioane de euro, sunt fonduri nerambursabile. Data limită pentru finalizarea proiectului este 30 septembrie 2022.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.