Politică

Florin Roman acuză fostul guvern că a „pârjolit tot"

Liderul deputaților liberali, deputatul Florin Roman, a declarat joi, într-o conferință de presă la Alba Iulia, că principiul după care s-a ghidat la plecare fostul guvern social-democrat a fost „pârjolim tot și secăm tot”.

„Practic, se adeveresc cele mai negre scenarii pe care le anticipam înainte de a prelua guvernarea, când vorbeam, repetat, de modul în care au alcătuit bugetul şi că principiul la plecare a fost ‘pârjolim tot şi secăm tot, astfel încât să lăsăm o gaură imensă la bugetul de stat’. Şi pe lângă gaură, ne-am ales şi cu cea mai mare datorie externă de după Revoluţie, produsă de guvernul PSD, cel mai mare nivel de împrumuturi, pentru că creşterea de pensii şi salarii, practic, s-a făcut din împrumuturi bancare şi tot din împrumuturi bancare au finanţat, practic, un oarecare control asupra deficitului bugetar”, a spus parlamentarul liberal.

Florin Roman a mai spus că situaţia trebuie prezentată aşa cum este în realitate.

„Chiar nu vrem să fim alarmişti, nu vrem să prezentăm lucrurile decât aşa cum sunt, pentru că, odată şi odată, ele trebuiau prezentate în mod real. Vom încheia anul cu un deficit de peste 4%, întrucât fostul guvern PSD a supraestimat veniturile cu 18 miliarde de lei. Adică, ei au spus că aceşti bani sunt realizaţi. Ei nu există în buget la ora actuală, iar pe lângă asta ne-am trezit cu o serie de restanţe, de plăţi nefăcute”, a declarat deputatul PNL.

Florin Roman a adăugat că dacă nu s-ar fi făcut rectificarea bugetară, 43 de oraşe şi aproape 450 de comune erau „aproape aduse în situaţia de incapacitate de plată”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.