Social

Acces liber la MNU, Museikon şi Sala Unirii, de „Giving Tuesday”

Intrarea la Muzeul Naţional al Unirii (MNU), Museikon şi Sala Unirii din Alba Iulia va fi liberă marţi, în intervalul orar 10,00-16,30, acţiune ce are loc cu ocazia „Giving Tuesday”, o mişcare globală ce încurajează implicarea socială şi faptele bune, au informat, luni, reprezentanţii MNU.

Preţul unui bilet la MNU, la fel ca şi la Museikon, costă, în rest, 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru pensionari şi studenţi şi 2,5 lei pentru copii şi elevi.

Tariful integrat MNU – Museikon este de 15 lei pentru adulţi, 7,5 lei pentru pensionari şi studenţi, respectiv 3,5 lei pentru copii şi elevi.

Pentru un tur ghidat MNU şi Sala Unirii se achită 35 de lei, potrivit informaţiilor postate pe site-ul muzeului din Alba Iulia.

În ceea ce priveşte accesul în Sala Unirii, acesta este gratuit de mai mulţi ani. Sala Unirii este deschisă, deocamdată, pentru publicul vizitator doar în perioada 20 noiembrie – 8 decembrie.

Cei care vor ajunge, marţi, la MNU vor putea vedea şi Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, distincţie primită, recent, de către muzeu din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

Acordată în „semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării memoriei evenimentelor şi participanţilor la înfăptuirea unităţii naţionale şi a statului român modern, contribuind la apărarea şi perpetuarea valorilor în numele cărora s-a înfăptuit Marea Unire”, Medalia este „Exponatul lunii decembrie” la MNU.

Înfiinţat în urmă cu 131 de ani, muzeul din Alba Iulia este un obiectiv care, prin semnificaţia sa istorică şi prin colecţiile pe care le deţine, reprezintă una dintre instituţiile culturale de prim rang ale României.

Complexul Museikon adăposteşte peste cinci mii de obiecte, icoane şi cărţi aflate anterior în colecţiile Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia şi MNU, fiind amenajat cu sprijin norvegian în clădirea primului spital militar din România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.