Social

Minunea de Crăciun. Masă dăruită copiilor de la Dumbrava de o româncă din Italia

O româncă din Zalău care munceşte în Italia a donat bani pentru masa de Crăciun a 200 de copii defavorizaţi ce locuiesc la mănăstirea Dumbrava, din judeţul Alba, în urma unui apel făcut pe o reţea de socializare de un grup de oameni de suflet din Sălaj.

„Rog pe cei care doriţi să sprijinim împreună un grup de tineri colindători de la Biserica Ortodoxă Jac, ca pe data de 14 decembrie, când colindele lor vor răsuna la mănăstirea Dumbrava, aceştia să poată dărui alimente care să fie puse pe masa celor 200 de copilaşi orfani, ce îşi trec zilele aici la această mănăstire, care e casa lor”, se arăta în postarea făcută în urmă cu câteva zile, pe Facebook.

La acest apel au răspuns mai multe persoane din Zalău, Jibou, Baia Mare, care au donat bani şi alimente.

Printre donatori se numără şi o româncă din Bucureşti, ce locuieşte actualmente în Italia, gestul său fiind făcut public de unul din iniţiatorii proiectului, Crina Ana Terec-Cioban.

„Nu pot să nu fac public o faptă bună venită din Italia. De multe ori nu credem în miracole, dar le dorim! Nu credem că ni se poate întâmpla chiar nouă. Dar se poate şi se poate atunci când nu ne aşteptăm. La postarea mea pentru copiii de la mănăstirea Dumbrava, citită fiind de mulţi dintre voi, dragi prieteni, o doamnă cu suflet nobil şi inimă bună, cu dorinţa de a ajuta şi dânsa cu sprijin financiar chiar din Italia, în vederea cumpărării de alimente pentru aceşti copii, m-a contactat. Miracolul e mare, aşa-l consider”, precizează marţi, într-o postare pe Facebook, Crina Terec.

Potrivit acesteia, donatoarea din Italia a avut încredere să doneze bani, deşi nu îi cunoştea pe iniţiatorii acţiunii.

„Am văzut în dânsa o femeie modestă care a plecat la muncă, departe de casă, departe de cei dragi. Şi nu îi e uşor şi munca şi dorul de casă sunt grele şi mari. Nimic nu le poate compensa, să treacă mai uşor. Dar în pofida acestora – muncă şi sentimente – există Dumnezeu, există puterea de a trece peste ele. M-a impresionat profund gestul acestei minunate doamne, gestul de a ne fi alături, nouă, celor care dorim să ajutăm câteva suflete de copii. (…) Dânsa bucureşteancă şi munceşte în Italia, noi – sălăjeni. Tot prin gând îmi trec cuvinte precum: modestie, simplitate, nobil, ajutor şi respect”, conchide Crina Ana Terec-Cioban.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.