Administrație

Nicolae Albu este noul prefect de Alba. Soția sa a fost prefect în guvernul Cioloș

Noul prefect, Nicolae Albu (al treilea din dreapta), la ceremonia de învestire

Noul prefect de Alba este Nicolae Albu, a cărui soție, Mihaela Albu, în prezent consilier juridic la Instituția Prefectului, a deținut și ea această funcție timp de opt luni, în perioada guvernului Cioloș.

Secretar general adjunct în Biroul Politic Judeţean Alba al PNL, partid pe listele căruia a fost ales de două ori consilier judeţean, Nicolae Albu, în vârstă de 48 de ani, a lucrat anterior, ca inspector, în cadrul CN Poşta Română – Oficiul Judeţean de Poştă Alba, unde a deţinut, pentru câţiva ani, şi o funcţie de conducere.

Învestit miercuri în funcţie, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în sistem videoconferinţă, Nicolae Albu s-a întâlnit după terminarea acesteia, la sala „Mihai Viteazul” din Palatul Administrativ, cu reprezentanţi ai serviciilor deconcentrate şi cu conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Alba.

„Vreau să vă spun că activitatea mea o să fie bazată pe jurământul depus astăzi. O să încerc să avem o colaborare cât mai bună, cu instituţiile centrale, judeţene şi locale. Toate aceste lucruri trebuie să se bazeze pe activitatea noastră în folosul cetăţeanului”, a afirmat noul prefect.

Albu i-a mulţumit fostului prefect, Dănuţ Emil Hălălai, demis de guvern în urmă cu două săptămâni, pentru întreaga sa activitate, adăugând că va continua proiectele începute de acesta. „Sper să colaborăm în continuare şi vă urez succes în cariera viitoare”, i-a transmis Nicolae Albu fostului prefect, comisar şef al Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba.

Noul prefect i-a mulţumit, de asemenea, şi fostului subprefect, Nicolae Mera, consilier juridic la Instituţia Prefectului, dar şi preşedintelui CJ Alba, liberalul Ion Dumitrel, pentru ceea ce a învăţat de la acesta în timpul celor două mandate de consilier judeţean.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Nicolae Albu deţine împreună cu soţia sa o casă de locuit, de 100 metri pătraţi, şi un teren intravilan, de 250 de metri pătraţi, în Alba Iulia, precum şi un autoturism fabricat în 2008.

Cei doi soţi au un credit contractat în 2010 şi scadent în 2035 în valoare de 31.321 de euro.

Consilier juridic la Instituţia Prefectului, Mihaela Albu a fost numită subprefect de Alba în aprilie 2016 şi prefect de Alba în septembrie 2016, funcţie pe care a deţinut-o până în aprilie 2017.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.