Economie

Brânzeturile maturate premium Torockoi, făcute în Alba, foarte apreciate de români

Se fac brânzeturi maturate premium în România? Noi știm sigur că se fac. De peste 20 de ani, Fabrica de produse lactate Torockoi din Colțești, județul Alba, produce unele dintre cele mai savuroase brânzeturi din țara noastră. Aici se fac lactate organice, născute din grijă pentru folosirea responsabilă a resurselor naturale, a animalelor și a materiei prime.

Secretul? Calitatea spectaculoasă a laptelui colectat de la fermele din Depresiunea Trascăului, ne dezvăluie Robert Szakacs, Directorul Executiv al Fabricii de Produse Lactate Torockoi.

„Pentru producerea unui kilogram de brânză avem nevoie de aproximativ 10 litri de lapte. Noi colectăm zilnic cam 15.000 litri de lapte de la fermierii din Apuseni, pe care îl folosim pentru prepararea diverselor produse lactate. Am ales crescătorii locali de vite pentru că punem foarte mare accent pe calitatea materiei prime. Iar aceștia încă își cresc animale în mod tradițional, pe pășunile neumblate de munte”, ne dezvăluie Robert Szakács.

Piața brânzeturilor premium, în continuă creștere

Iar Fabrica de Produse Lactate Torockoi este dovada că și în România se pot produce brânzeturi premium care să concureze chiar și cu cele mai pretențioase lactate din țările Vest Europene, cu tradiție în acest domeniu.

„Chiar dacă în România încă există preconcepția că lactatele produse și comercializate aici sunt de o calitate mai slabă decât cele din Europa Centrală și de Vest, cred că am ajuns la momentul în care putem renunța la această gândire. Piața brânzeturilor premium produse în țara noastră este în plină creștere. Atât antreprenorii români, cât și consumatorii sunt tot mai educați în ceea ce înseamnă un produs de calitate, gustos și în același timp eco, făcut din ingrediente naturale. Tot mai multă lume este atentă la ce consumă și ne bucură faptul că românii au început să facă diferența dintre diferitele tipuri de brânzeturi și să aleagă să le consume pe cele făcute local, cum sunt și brânzeturile maturate premium pe care le facem la Fabrica de lactate Torockoi. Cred că trebuie să promovăm mai mult acest tip de alimente și să ne mândrim cu proveniența lor”, afirmă Robert Szakacs.

Din Transilvania, la nivelul național

Dovadă a faptului că românii apreciază tot mai mult brânzeturile maturate este și cererea mare venită din partea clienților Torockoi. Dacă la început făbricuța din Colțești vindea doar în câteva județe Transilvănene, de aproximativ 2 ani lactatele acesteia sunt foarte căutate și în afara Arcului Carpatic.

„În ultimii 2 ani, odată cu re-lansarea site-ului online și a promovării mai intense a produselor noastre, am început să avem cereri și din alte județe din afara Arcului Carpatic, în special din marile orașe precum Iași, București, Constanța, Craiova, Timișoara, Arad și Oradea. Ceea ce a dus natural și la creșterea numărului nostru de agenți la nivelul național, dar și la începerea unor parteneriate noi, atât cu lanțuri de hipermarketuri, cât și cu magazine locale. Bineînțeles că cel mai important factor în extinderea la nivelul național l-a avut calitatea lactatelor noastre”, ne mai dezvăluie Robert Szakacs.

Calitatea superioară a produselor lactate Torockoi este recunoscută și de clienți, care sunt mereu surprinși de gustul lor natural și savuros.

„Delicioasă brânza cu cimbrișor. Abia aștept să le încerc și pe celelalte!” Adelina Ciucur

„Am încercat brânza maturată Trapist și este un deliciu olfactiv. Foarte gustoasă, pe gustul nostru. Abia aștept să încerc și celelalte sortimente”. Aurora Sipos.

„Recomand toate produsele. Sunt de calitate superioară!” Mărioara Șofron

„Produse foarte, foarte bune. Recomand!” Emanuela Marton”

„Am gustat și eu din smântână. Este cea mai buna smântână, ca la bunica, după o rețetă naturală”. Manu Leah

„Lucrez de foarte mulți ani cu produsele de la Fabrica de Lactate Torockoi. Felicitări și un mare bravo pentru gust și calitate. Miros, bun gust și rafinament, așa aș descrie produsele Torockoi.” Chef Ioan Cosmin Toma „Chef Toma”, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari albaiulieni la nivel național și participat la numeroase emisiuni culinare în calitate de producător, expert și invitat.

Brânzeturile maturate premium Torockoi, o alegere perfectă pentru sărbători

În numeroase sortimente: cu condimente (cimbrișor, busuioc, chilli, ardei roșu, levănțică sau trufe), proaspete, maturate și cu mucegai, produsele lactate Torockoi sunt numai bune de pus pe masa de sărbători. Untul și smântâna sunt ingrediente de bază în numeroase rețete, iar diferite tipuri de brânzeturi maturate premium și brânza Brie, cu mucegai alb dau un gust mai plăcut si mai aromat bucatelor de pe platoul cu aperitive.

„Indiferent de sortimentul ales, brânzeturile Torockoi nu ar trebui să lipsească de pe masa de sărbători. Fie că vorbim de meniul festiv al unui restaurant sau de masa pregătită acasă, pentru cei dragi, sunt o mulțime de moduri în care le putem consuma. Bază pentru preparate delicioase, sub forma unor paste de brânzeturi cu semințe și condimente, pe un platou tradițional alături de jumări, cârnați, caltaboși și legume sau pe un platou gourmet împreună cu fructe și legume proaspete și uscate, semințe, nuci, miere, dulceață și saleuri, acestea sunt potrivite pentru orice gust”, ne recomandă Alina Szakacs, expert în produse lactate maturate și organizator de bufeturi de brânzeturi pentru evenimente.

Iar dacă doriți să îi răsfățați și pe cei dragi cu niște alimente naturale și cu gust senzațional, brânzeturile maturate premium Torockoi sunt perfecte pentru a fi puse chiar în cadoul de Crăciun, alături de cozonac, fursecuri, turtă dulce și o sticlă de vin bun.

La nivel național, produsele lactate Torockoi se găsesc în rețeaua de hipermarketuri Auchan, iar brânzeturile maturate pot fi comandate și online de pe site-ul Torockoi.ro, secțiunea Shop.

În județul Alba acestea se găsesc în următoarele locații:

  • Aiud: Cocoșul de Alba, Aranca și Transeuro Grup (Panero și Gustaro)
  • Alba Iulia: Agras, Dacia, Transeuro Grup (Panero și Gustaro)
  • Câmpeni: Rivaly și Transeuro Grup (Panero și Gustaro)
  • Cugir: Dorido, Delpas, Mini Mall
  • Orăștie: Transeuro Grup (Panero și Gustaro)
  • Sebeș: Transeuro Grup (Panero și Gustaro)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.