Social

Globulețe fermecate realizate de mânuțe dibace la Centrul de zi Meteș

În așteptarea lui Moș Crăciun, elevii de la Școala Generală Meteș au confecționat obiecte tradiționale pentru sărbătorile de iarnă și podoabe pentru brad, pe care apoi le-au expus pe holul central al Școli Gimnaziale Ampoița.

Expoziția cu simbolurile sărbătorilor de iarnă poate fi admirată de cei dornici în cadrul „Centrului de zi vechi și nou – Tradiție și Meșteșug Meteș”. Elevii au realizat cu mânuțele lor, plase inscripționate cu mesajul „Crăciun fericit 2019”, globulețe, steluțe si ornamente sub coordonarea Veronicăi Inel.

Vă reamintim că „Centrul de zi vechi și nou – Traditie si Mestesug Meteș” a fost inaugurat anul acesta, iar activitățile sunt proiectate să ofere elevilor și părinților servicii de consiliere și orientare către programe practice recreative prin crearea de obiecte decorative și promovarea meșteșugurilor românești.

„În preajma sărbătorilor de iarnă am organizat un atelier de lucru în cadrul Centrului de zi, în care s-a urmărit stimularea copiilor în desfășurarea unor activități cu caracter demonstrativ prin care se valorifică tradițiile, arta decorativă și meșteșugurile specifice zonei, antrenarea imaginației și a creativității elevilor având ca sursă de inspirație obiceiurile și tradițiile românești, cultivarea respectului pentru menținerea tradițiilor și obiceiurilor specifice sărbătorilor de iarnă, care sunt atât de frumoase in comuna noastră. Fiecare elev și-a realizat propriul globuleț conform preferințelor personale, urmând a și-l expune în bradul de Crăciun”, a declarat primarul comunei Meteș, Dan Cosmin Opruța.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.