Politică

PSD Alba: PNL „bagă adânc mâna în buzunarul cetățenilor și în 2020”

PSD Alba acuză, într-un comunicat de presă dar publicității marți, creșterea prețului apei de băut și a celei uzate. Vinovați de această situație ar fi, în opinia social-democraților din Alba consilierii liberali care au aprobat majorarea acestor tarife.

„Vom plăti mai mult şi pentru apa uzată care refulează, spre exemplu, în municipiul reşedinţă de judeţ, la fiecare ploaie torenţială, sistemele de canalizare fiind incapabile să preia o cantitate mare de apă”, se arată în comunicatul PSD Alba.

Social democrații spun că sunt „foarte multe localităţi din judeţ, văduvite de sisteme de alimentare cu apă şi care primesc în sezonul cald apă la robinete doar cu porţia, între anumite ore”.

Potrivit documentului, responsabil pentru situație este operatorul judeţean de apă şi canalizare, APA CTTA Alba. Acesta „frecventează cele mai mari preţuri din regiune nu poate oferi servicii de calitate”,afirmă reprezentanții organizației județene a PSD.

„APA CTTA Alba nu ar fi putut, însă, să impună tarife mai mari, fără complicitatea conducerii Consiliului Judeţean Alba, care a profitat de slugărnicia şi supunerea consilierilor PNL, învăţaţi să aprobe – fără să gândească – fiecare proiect”, mai acuză social democrații, care precizează că „în urmă cu trei ani, cu majoritatea consilierilor judeţeni ai PNL, s-a aprobat proiectul de hotărâre nr. 17/26.01.2017 care a prevăzut creşterea procentuală a apei potabile şi a apei uzate până în 2022. Consilierii judeţeni ai PSD s-au opus proiectului, însă, în lipsa unei majorităţi, fără succes. În 2017, tariful pentru un metru cub de apă potabilă fusese 3,01 lei, în vreme ce preţul pentru un metru cub de apă uzată era 2,86 de lei. Acesta s-a majorat, procentual, cu 3,75% în 2017 şi 2018, cu 3% în 2019, 2020 şi 2021, în vreme ce în 2022 va creşte cu 7% (în cazul apei potabile) şi cu 13,5% (în cazul apei uzate)”.

„Iată, cum”, concluzionează comunicatul de presă, „Consiliul Judeţean Alba, printr-o simplă decizie – cu o societate din subordinea sa şi cu consilieri care votează nu după propriul raţionament, ci la comandă – reuşeşte să împovăreze, injust, fiecare familie. Nu este prima dată când, din cauza lipsei de viziune şi competenţă, suntem nevoiţi să scoatem mai mulţi bani, lunar, din buzunar (vedeţi cazul haldei de la Galda de Jos, nefinalizate şi gunoiul transportat la sute de kilometri, respectiv sumele imense de bani pe care trebuie să le plătim firmelor de transport, în urma unor decizii ale instanţelor de judecată)”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.