Administrație

Curtea de Apel Alba Iulia are un nou vicepreședinte. Hancăș a fost promovat la instanța supremă

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia are de vineri un nou vicepreşedinte – Oana Maria Petraşcu, după ce Emil Adrian Hancaş a promovat la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, fiind al patrulea judecător din cadrul instanţei din Alba care ajunge în ultimii trei ani la instanţa naţională supremă.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, începând cu data de 17 ianuarie, Oana Maria Petraşcu a fost delegată în funcţia de vicepreşedinte al CA Alba Iulia de către Consiliul Superior al Magistraturii, până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen.

Oana Maria Petraşcu, care completează astfel echipa de conducere a CA Alba Iulia, alături de preşedintele Liviu Gheorghe Odagiu şi celălalt vicepreşedinte, Aurelian Gheorghe Mocan, are o vechime în funcţia de judecător de 19 ani.

Petraşcu a promovat la CA Alba Iulia în anul 2007, după ce anterior a fost judecător la Judecătoriile Gherla, Năsăud și Sebeş, precum şi la Tribunalul Alba. Din martie 2019, deţine funcţia de preşedinte al Secţiei Penale a CA Alba Iulia.

Postul de vicepreşedinte al CA Alba Iulia a devenit vacant la începutul acestei luni, după ce judecătorul Emil Adrian Hancaş a promovat la instanţa supremă – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Este cel de-al judecător din cadrul CA Alba Iulia care ajunge în ultimii trei ani la ICCJ, după Marius Ionel Ionescu, Alexandra Iuliana Rus şi Andrei Rus.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.